Den franske presidentens kone

Han var 16, hun 40

«Jeg kommer tilbake og gifter meg med deg», sa Emmanuel Macron da han måtte slutte på skolen hvor læreren han hadde et forhold til jobbet.

DEN FRANSKE PRESIDENTENS KONE: President Emmanuel Macron vinker fra scenen ved siden av sin kone Brigitte Macron, etter å ha blitt gjenvalgt som Frankrikes president i april 2022. FOTO: REUTERS/Benoit Tessier/NTB
DEN FRANSKE PRESIDENTENS KONE: President Emmanuel Macron vinker fra scenen ved siden av sin kone Brigitte Macron, etter å ha blitt gjenvalgt som Frankrikes president i april 2022. FOTO: REUTERS/Benoit Tessier/NTB Vis mer
Publisert

Da Emmanuel Macron i april 2022 ble gjenvalgt som fransk president med 58,5 prosent av stemmene, slo han Marine Le Pen fra det ytre høyre-partiet Nasjonal Samling. Samtidig som Macron gikk av med seieren, som den første gjenvalgte presidenten på 20 år, gikk hans kone Brigitte Macron inn i sin andre periode som Frankrikes presidentfrue.

Og det er ikke en hvilken som helst presidentfrue. Paret Emmanuel (44) og Brigitte Macron (69) har skapt mye oppstuss siden de giftet seg i 2007, og det i et Frankrike som kanskje er kjent for en liberal innstilling til ekteskapet – og til det utenomekteskapelige.

Stor aldersforskjell

KK har tidligere skrevet om forhold der aldersforskjellen har vært påtakelig. For eksempel var skuespiller Bo Derek 16 år da hun ble sammen med den 46 år gamle regissøren John Derek. Også aldersforskjellen mellom Mandy Smith og Rolling Stones-medlem Bill Wyman var påtakelig. Mandy var kun 13, mens Bill Wyman var 47. Sist ut, i et eksklusivt intervjuet med KK, fortalte norske Emma Krokdal om kjærligheten til den 39 år eldre svenske skuespilleren Dolph Lundgren, og at hun i starten ikke trodde at hun kunne være sammen med en mann som var såpass mye eldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.