Seriemorderen Ted Bundys kjæreste:

- Han var avhengig av å drepe

Elisabeth var kjæreste med seriemorderen Ted Bundy. Nå snakker hun ut om livet med drapsmannen.

SERIEMORDER: En av historiens verste seriemordere Ted Bundy, sammen med kjæresten sin Elizabeth. I en dokumentar på Amazone Prime Videos forteller Elizabeth om sitt intetanende liv sammen med seriemorderen - og om når hun begynte å mistenke at noe var galt. FOTO: Skjermdump/Amazon Prime Videos
SERIEMORDER: En av historiens verste seriemordere Ted Bundy, sammen med kjæresten sin Elizabeth. I en dokumentar på Amazone Prime Videos forteller Elizabeth om sitt intetanende liv sammen med seriemorderen - og om når hun begynte å mistenke at noe var galt. FOTO: Skjermdump/Amazon Prime Videos Vis mer
Publisert

De fleste husker med gru historien om Ted Bundy, seriemorderen som på 70-tallet drepte over 30 kvinner i flere amerikanske stater. En annen historie, som ikke er like kjent, er den til Ted Bundys ekskjæreste.

Lærte datteren å sykle

I dokumentarserien «Ted Bundy: Falling for a Killer» som sendes på Amazon Prime Videos, forteller Elizabeth Kendall (pseudonym) og datteren Molly om hvordan de levde med Bundy i hele fire år, parallelt med at han drepte flere kvinner.

De beskriver hvordan Elizabeth og Ted Bundy sammen lærte Molly å sykle, og hvordan de dro på ridetur sammen. Morens kjæreste ble raskt en del av familien, og mor og datter var uvitende om at mannen de hadde tatt inn i livet sitt skulle gå ned i historien som en av tidenes verste seriemordere.

Møttes på bar

Elizabeth møtte Ted på en bar i 1969. Hun var en beskjeden alenemor og nyinnflyttet i Seattle, og Ted ba om en dans.

«Han virket morsom, moden og velpleid», minnes Elizabeth i dokumentaren.

Siden inviterte hun ham med hjem, og neste morgen, da Bundy laget frokost til datteren, var det akkurat som om «to puslebrikkker falt på plass», forteller hun «Jeg følte meg elsket. Jeg tvilte ikke et øyeblikk».

Molly på sin side skal på et tidspunkt ha begynt å skjønne at noe var galt. I dokumentaren forteller hun om den gang de lekte gjemsel, og hun fant Bundy naken under dyna. Morens kjæreste forklarte mangelen på klær slik: Jeg kan gjøre meg usynlig, men det kan ikke klærne mine, og jeg ville ikke at du skulle se meg.

Som barn skjønte Molly ikke hva Bundy mente, og det skulle ta lang tid før hun fortalte noen om hendelsen. Ifølge Elle.com forteller hun at hun fortsatt ikke skjønner hva Bundy mente, men at episoden helt klart var ubehagelig.

FAMILIETID: Ted Bundy, sammen med alenemoren Elizabeth og hennes datter Molly. Paret traff hverandre i 1969, og Bundy skal ha drept flere kvinner i løpet av de fire årene han og Elizabeth var sammen. FOTO: Skjermdump, Amazon Prime Videos
FAMILIETID: Ted Bundy, sammen med alenemoren Elizabeth og hennes datter Molly. Paret traff hverandre i 1969, og Bundy skal ha drept flere kvinner i løpet av de fire årene han og Elizabeth var sammen. FOTO: Skjermdump, Amazon Prime Videos Vis mer

På date etter dobbeltdrap

I 1974 plukket Bundy opp to kvinner i Sammamish Park og bortførte dem i sin gamle Volkswagen. Like etter å ha drept de to kvinnene, skal han ha hentet Elizabeth og tatt henne med på ut date for å spise hamburger på et bowling-sted, som om ingenting var hendt.

I dokumentaren forteller Elizabeth at hun reagerte på at øynene hans syntes veldig «tettsittende» og så «rare» ut

Kjente igjen kjæresten på bilde

Siden, da nyheten om drepte kvinner begynte å nå førstesidene, skal Elizabeth ha reagert på at kjæresten lignet på en signalementstegning.

«Det så ut som min Ted», sier hun i dokumentaren. «Jeg prøvde å avfeie det, men ble grepet av sterk frykt og skjønte at noe var galt. Jeg så på tegningen om og om igjen. Da jeg kom hjem gikk jeg gjennom fotoalbumene mine og tok ut et bilde av Ted der han lignet veldig».

Hun skal ha ringt en anonym tipstelefon og spurte om gjerningsmannen hadde hatt klokken på høyre hånd, og om bilen hans var brun. Da hun fikk til svar at bilen hadde vært bronsefarget, pustet hun lettet ut. Da kvelden kom og hun og Bundy lå ved siden av hverandre, husker hun at hun tenkte:

«Jeg følte meg gal. Hvordan kunne jeg tro noe slikt om ham? Jeg hadde vært sammen med ham i fire år. Jeg visste at han ikke var i stand til å gjøre noe sånt. Men det viste seg at han var det».

Ble mistenksom

Senere, da flere kvinner ble drept i Utah, skal Elizabeth nok en gang ha blitt mistenksom, ettersom Bundy var begynt å studere juss i Utah. Hun skal ha tatt kontakt med politiet igjen, men opplevde at de ikke var interessert.

TUNGT Å BÆRE: Vissheten om at de hadde en seriemorder i huset har vært tung å bære for Elizabeth og datteren. Her sitter Molly på fanget til Ted Bundy. FOTO: Skjermdump/Amazon Prime Videos
TUNGT Å BÆRE: Vissheten om at de hadde en seriemorder i huset har vært tung å bære for Elizabeth og datteren. Her sitter Molly på fanget til Ted Bundy. FOTO: Skjermdump/Amazon Prime Videos Vis mer

Dokumentarserien viser flere bilder fra Elizabeths fotoalbum. Molly, Ted Bundy og Elizabeth, tilsynelatende en vanlig familie som gjør hyggelige ting sammen. Vissheten om at de i fire år levde med en av historiens verste seriemorder har vært tung å bære for mor og datter. Begge skal ha slitt med alkoholmisbruk. Molly sier i dokumentaren:

«Jeg prøvde å drikke meg selv til døde. Jeg drakk til jeg sovnet, sånn at jeg kunne bli ferdig (med Bundy)».

Trang til å drepe

Da Bundy til slutt ble pågrepet skal han ifølge Elizabeth ha sagt til henne på telefonen at han hadde en sykdom:

«Han sa til meg at det var noe han visste han måtte holde seg unna. Og da jeg spurte ham hva det var, svarte han: ‘Ikke tving meg til å si det’. Så jeg skjønte at han siktet til pene unge kvinner. Han var rett og slett avhengig av å drepe. Og han begynte å fortelle meg om denne ‘trangen’».

TED BUNDY: Under rettsaken i 1979, der Ted Bundy var tiltalt for å ha drept to studenter i Florida. FOTO: NTBScanpix
TED BUNDY: Under rettsaken i 1979, der Ted Bundy var tiltalt for å ha drept to studenter i Florida. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Bundy skal også ha husket godt at han tok Elizabeth ut på burger-daten etter å ha drept de to kvinnene i Sammamish park, men skal ha benektet at han hadde noen form for black-out. Opplysningen var opprørende for Elizabeth:

«Jeg ble sjokkert. Jeg trodde at om han hadde gjort disse tingene, måtte han ha en splittet personlighet, men han fortalte meg at det bare var ham».

Henrettet

Ted Bundy ble henrettet i den elektriske stol i Florida 1989. Før han døde innrømmet han over 30 drap, men enkelte etterforskere hevder at han hadde så mange som 36 liv på samvittigheten.

Kilder: Elle.com. Amazon Prime Videos, The Sun, Wikipedia

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer