Han var stesønnen hennes i ti år. Nå er de gift og venter barn

Den russiske influenceren får hard medfart. Til KK sier hun at media har vridd historien hennes til det ugjenkjennelige.

OPPSIKTSVEKKENDE: Marina Balmasheva (35) og ektemannen Vladimir Shavyrin (20) på bryllupsdagen sin tidligere i juli. Dette bildet er mer oppsiktsvekkende enn det ser ut. FOTO: Scanpix
OPPSIKTSVEKKENDE: Marina Balmasheva (35) og ektemannen Vladimir Shavyrin (20) på bryllupsdagen sin tidligere i juli. Dette bildet er mer oppsiktsvekkende enn det ser ut. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Alder er bare et tall, sier man gjerne – og det blir stadig mer sant. Grensen for hvor betydelig aldersforskjell det kan være i et forhold før det blir «feil» og omgivelsene rynker på nesen, flyttes lenger og lenger.

Sånn sett er forholdet mellom den russiske influenceren Marina Balmasheva og Vladimir «Vova» Shavyrin nokså sosialt akseptert: Hun er 35 år, mens han er 20 år.

Etter å ha bekreftet forholdet i begynnelsen av året, avslørte paret i juni at de venter sitt første barn sammen. Én måned senere hadde de også blitt mann og kone.

Marina og Vladimir offentliggjør graviditeten:


Ved første Instagram-øyekast ser Marina og Vladimir ut som et helt vanlig kjærestepar. Et som går litt fort frem, kanskje, men ganske ordinære ellers.

Lengre fra sannheten kommer man nesten ikke.

I over ett tiår, fra han var syv år gammel, var nemlig Vladimir stesønnen til sin nåværende kone.

Instagram-suksess og skilmisse

La oss begynne med begynnelsen.

I 2007 ble en ung Marina Balmasheva og forretningsmannen Alexey Shavyrin smidd i hymens lenker. Sistnevnte hadde to biologiske sønner, Vladimir og Viktor, fra et tidligere forhold. Paret adopterte ytterligere fem barn sammen.

I løpet av tiden de var gift, ble Marina en sensasjon på sosiale medier. Hun gikk nemlig drastisk ned vekt og delte reisen med ivrige Instagram-følgere. Tallet økte i rekordfart: 100.000, 200.000, 300.000...

I dag nærmer russeren seg en halv million følgere på bildedelingstjenesten.

Et av Marinas mange før og etter-bilder:


Etter over ti år sammen, brast lykken for Marina og Alexey – og når den først brast, var det på totalt og ugjenkallelig vis.

Ifølge The Sun skal Alexey ha bedt om skilsmisse da han «hørte kona og Vladimir ha sex». Marina fastholder på sin side at det ikke skjedde noe mellom det nåværende paret før hennes første ekteskap var over.

Det var i fjor vinter. At ekteskapet med Alexey var over og skilsmissen gikk gjennom, altså. Nå er Marina gift på ny med sønnen hans og sammen venter de barn.

Marina med eks-mannen Alexey Shavyrin:
Tar et oppgjør med ryktene

Det var i februar i år at Marina og Vladimir delte sitt kontroversielle forhold med verden.

«Man vet aldri hvordan livet forandrer seg. På hvilket tidspunkt man møter personen som får deg til å smile hver dag. Jeg vet noen kommer til å støtte, mens andre dømmer, men vi er sammen og lykkelige. Det ønsker jeg for deg som leser dette også», skrev Marina på Instagram den gang.

Siden har ikke reaksjonene latt vente på seg.

Kritikken haglet spesielt heftig da influenceren la ut et side-om-side bilde av seg selv og ektemannen: Et av dem fra da Vladimir var 7 år og hun 22 år, det andre nå, når paret er henholdsvis 20 år og 35 år.

Her er det mye omtalte bildet:


I bildeteksten tar Marina et oppgjør med de mange versjonene av historien – det nemlig av rykter og spekulasjoner – som florerer der ute.

Det gjør hun også da vi kontakter henne.

– Mediene har snudd opp ned på alt. Men hvem bryr seg? God sladder er vel viktigere, sier 35-åringen til KK.

Hun nevner også spesifikke ting som har blitt skrevet, som det visstnok ikke er noe sannhet i.

– Jeg har for eksempel lest at jeg oppdro Vladimir fra han var 7 år. Det er ikke sant. Han bodde langt borte, sammen med moren sin, hele barndommen, forteller Marina.

Det skal også ha gått rykter om at hun forlot sine fem adopterte barn da ekteskapet med Alexey gikk i vasken. Heller ikke det stemmer ifølge Marina:

– Jeg forlot aldri barna mine. Det er myndighetene som tvang meg til å overlate dem til faren deres. Nå kan jeg bare se dem hjemme hos ham... Det er som om jeg har drept noen. Jeg har ikke brutt noen lov.

Marina og Vladimir i hjembyen Krasnodar:
Dette sier eksperten

Beate Myrvang er par- og familieterapeut. I tillegg er hun utdannet barnevernspedagog.

Hun forteller at Marina og Vladimirs historie tilhører sjeldenhetene, men at det finnes lignende eksempler rundt om i verden.

– Som Marina selv sier, så har hun ikke gjort noe straffbart i og med at Vladimir ikke er hennes biologiske sønn. Likevel står paret ovenfor reaksjoner og konsekvenser på lik linje med at de har brutt en lov, sier Myrvang og fortsetter:

– Det er fordi valget deres går på tvers av verdier og normer som står veldig sterkt i samfunnet.

Akkurat hva som ligger bak at relasjoner som det russiske ekteparets oppstår – et familiært forhold som forvandles til romanse – sier hun er vanskelig å si noe bestemt om.

Hun forteller dog at det er et iboende behov hos alle mennesker å oppleve en tilhørighet og følelsen av å ha en verdi, og at det er noe vi søker å få dekket i møte med andre.

BEATE MYRVANG: Par- og familieterapeuten at Marina og Vladimirs historie er sjelden, men ikke unik. FOTO: Privat
BEATE MYRVANG: Par- og familieterapeuten at Marina og Vladimirs historie er sjelden, men ikke unik. FOTO: Privat Vis mer

- Hva tror du kan bli den største utfordringen i et forhold som Marina og Vladimirs, da?

– Deres tidligere relasjonshistorie og tidligere roller i hverandres liv. De har allerede etablert et mønster for hvordan de kommuniserer, lever sammen, opptrer, løser konflikter og ivaretar hverandre. Det skal stor bevissthet og refleksjon til for at de skal klare å endre det, sier terapeuten.

Hun legger til at lite støtte og aksept også kan påvirke forholdet.

– De har allerede opplevd konsekvenser i form av tap av viktige relasjoner; familie, barn, søsken. Marina sitt valg av Vladimir som partner, kan også påvirke relasjonen til hennes øvrige barn. Hun har hatt tilnærmet samme rolle overfor dem som hun tidligere har hatt til Vladimir, og dermed blir det utfordrende for barna hvordan de skal forstå hennes rolle og relasjon til dem.

Aldersforskjell i seg selv, er ifølge Myrvang ikke i seg selv et grunnlag for hvorvidt en relasjon er holdbar eller ei. Hun mener at betydningen av aldersforskjellen i et forhold i stor grad påvirkes av parets holdning, bevissthet og håndtering av det:

– Om man føler samhørighet og fellesskap intellektuelt, mentalt og modenhetsmessig er det viktigste. Mennesker utvikles i ulikt tempo, og styres ikke alene av alder.

– Men det er ikke til å stikke under stol at mennesker i ulik alder vil oppleve de naturlige livssyklusene og fasene i livet på ulike tidspunkt. Det å snakke om dette i forkant, planlegge og forberede seg sammen, vil kunne forebygge overraskelser og utfordringer, sier terapeuten avslutningsvis.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer