Fikk diagnose:

- Har alltid trodd at jeg var dum, lat og treig

For ett år siden fikk Stine (25) endelig vite hvorfor hun følte at hun aldri får til det samme som alle andre får til.

ADHD: - Å få diagnosen var en åpenbaring. Det var veldig godt, men samtidig trist, sier Stine Lysne Hegranes. Foto: Privat
ADHD: - Å få diagnosen var en åpenbaring. Det var veldig godt, men samtidig trist, sier Stine Lysne Hegranes. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg føler virkelig at jeg prøver, så hardt jeg kan, hver eneste dag. Likevel kommer jeg aldri i mål, og jeg blir ofte påminnet det av folk rundt meg, som blir oppgitt og sinte. Det er forferdelig vondt og slitsomt. For jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg kan gjøre ting bedre, sier Stine Lysne Hegranes (25).

Disse følelsene har Stine hatt så lenge hun kan huske. Hun har aldri forstått hvorfor hun ikke får til det tilsynelatende alle andre får til, frem til for ett år siden. Da ble hun diagnostisert med ADHD.

- Jeg har alltid trodd at jeg bare har vært dum, lat og treig. Å få diagnosen var en åpenbaring. Det var veldig godt, men samtidig trist. Godt fordi jeg fikk en forklaring på hvorfor jeg ikke fungerer like bra som alle andre, og en forklaring på hvorfor jeg ofte er voldsom og høylytt. Men samtidig gikk det opp for meg at jeg ikke blir frisk – det er noe jeg må leve med resten av livet.

Stine innså at hun måtte lære seg å se hverdagen på en helt ny måte, og kanskje endre rutiner.

- Jeg har vært nødt til å innse at det som fungerer for alle andre, kan føles tungt, vanskelig og overveldende for meg. Men nå vet jeg i alle fall hvorfor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.