Psykologi:

Har du hørt om «nunchi»?

Det koreanske begrepet «nunchi» er blitt trendy. Hva det handler om? Blant annet å oppnå lykke og suksess ved ikke å framheve seg selv.

NUNCHI: Ifølge nunchi-tankegangen gjelder det å ta hensyn til sine medmennesker og å følge flokken. FOTO: NTB
NUNCHI: Ifølge nunchi-tankegangen gjelder det å ta hensyn til sine medmennesker og å følge flokken. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Jeg snakker mye. For mye synes kjæresten min, og han snakker på sin side veldig lite, ikke bare når han er sammen med meg, men generelt. Han lytter mye, og det får ham til å virke klokere og mer ettertenksom, selv om jeg ikke er sikker på at han er det.

Stillhet har alltid vært et svakt punkt for meg, og hvis det er stille i et rom eller rundt middagsbordet, antar jeg automatisk at de andre også synes at tausheten er pinlig eller kjedelig, hvorpå jeg gjerne forteller en morsom historie. Slik har vi alltid gjort det i min familie, prøvd å redde stemningen og være flinke til å kose oss.

Det er her det koreanske ordet «nunchi» kommer inn. For det handler om hvordan vi omgås hverandre på en behagelig måte og hvordan vi blir lykkeligere i våre relasjoner og i hverdagen.

Det er en grunn til at vi har to ører, to øyne og kun én munn

«The Power of nunchi – the koreaen secret to happiness and success» er skrevet av Euny Hong. Hun ble født av koreanske foreldre i USA og flyttet senere til Sør-Korea. Boken har allerede solgt bunkevis av eksemplarer på engelsk. Og kanskje kan den bli like populær som Marie Kondos bøker om opprydding og minimalisme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer