Staycation:

Har du hørt om staycation?

Å reise til påskefjellet eller den andre siden av jordkloden er spennende – men av og til er det mest avslappende å bare være hjemme i ferien.

STAYCATION: Det er ikke noe galt i å nyte påskeferien hjemme på sofaen. FOTO: NTB Scanpix
STAYCATION: Det er ikke noe galt i å nyte påskeferien hjemme på sofaen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvis du ikke allerede har skjønt det: Staycation å ta ferien hjemme, altså «stay» og «vacation». Noen kaller det også holistay (holiday + stay). Fenomenet er selvsagt ikke en ny oppfinnelse, men fikk en oppblomstring i USA under finanskrisen i 2008 da folk ikke hadde råd til å dra på ferie.

Men det finnes andre gode grunner enn en skranten økonomi til å ta en staycation, forklarer coach Lykke Rix, som er en stor forkjemper for konseptet:

– For mange har det å dra på ferie etter hvert blitt forbundet med et prestasjonspress, og staycation er å velge bort det presset og en mulighet for å fokusere på å være sammen og slappe av. Det høres kanskje ikke så sexy ut å bli værende hjemme i ferien, men det kan det godt bli, sier hun.

LES OGSÅ: Den nye ferietrenden som er billigere og mer avslappende enn vanlig ferie

Ta et familieråd før ferien

Før dere tar en staycation, anbefaler Lykke Rix at dere gjør som dere kanskje pleier før ferien: Hold et familieråd og snakk om hvilke forventninger dere har til ferien. Snakk om hva hvert enkelt familiemedlem har lyst til og behov for. Og lag faste avtaler om hva dere vil og hva dere ikke vil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer