Kommunikasjon

Har du noe du ikke tør ta opp?

Slik blir du flinkere til å ta den vanskelige samtalen.

DEN VANSKELIGE SAMTALEN: Ifølge Jesper Bergstrøm, som er ekspert på kroppsspråk og kommunikasjon, er det først og fremst én årsak til at det kan være vanskelig å få det som plager oss, opp på bordet. FOTO: NTB Scanpix
DEN VANSKELIGE SAMTALEN: Ifølge Jesper Bergstrøm, som er ekspert på kroppsspråk og kommunikasjon, er det først og fremst én årsak til at det kan være vanskelig å få det som plager oss, opp på bordet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er en grunn til at begrepet «den store samtalen» eksisterer. For det kan være utrolig vanskelig å ta opp følelsesmessige temaer når det er mye som står på spill i en relasjon. Vi kan for eksempel risikere å fornærme en person eller å ødelegge forholdet for alltid. Det kan også være at vi er redd for hva andre skal tenke om oss, eller for hvordan livet vårt vil bli etterpå hvis vi tar opp et emne eller avslører en hemmelighet.

Ifølge Jesper Bergstrøm, som er ekspert på kroppsspråk og kommunikasjon, er det først og fremst én årsak til at det kan være vanskelig å få det som plager oss, opp på bordet.

– Hvis du synes at det er en vanskelig samtale, er det fordi du tror at den andre parten vil bli lei seg, sint eller skuffet. Det kan føre til at du utsetter samtalen i det lengste, sier han.

80 prosent av våre tanker er negative

Bergstrøm legger til at 80 prosent av våre tanker er negative, og at vi derfor vil ha en større tendens til å tro at andre vil reagere negativt på det vi har å si. Dessuten sier han at jo sterkere følelsene er, desto vanskeligere vil det være å få det sagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer