Har jobbet frivillig i 20 år. - Det betyr mye å være i et ungt miljø

Christian Hille (82) har vært frivillig hos Leger uten grenser i 20 år. - Det betyr mye å komme ut, treffe mennesker og være i et ungt miljø. Jobben holder meg frisk. I hvert fall mentalt.

HVERDAG MED MENING: Christian Hille (82) vil sterkt anbefale andre å jobbe frivillig. - Du får mye mer igjen for det enn du selv gir, understreker han. Foto: Leger uten grenser
HVERDAG MED MENING: Christian Hille (82) vil sterkt anbefale andre å jobbe frivillig. - Du får mye mer igjen for det enn du selv gir, understreker han. Foto: Leger uten grenser Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

SFølg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg var gira på å gjøre mer. Jeg kunne ikke sitte hjemme og se i veggen, forteller Christian Hille (82) til Vi.no.

I mange år reiste han over hele verden i forbindelse med jobben i shippingselskapet Wilhelmsen. Arbeidsplassen var over hele Europa og Midtøsten. I flere år bodde han også med familien i Hong Kong og Singapore.

Da han pensjonerte seg som 62-åring var det viktig for ham å fortsatt kunne fylle hverdagen med mening. I 20 år har han derfor jobbet som frivillig på kontoret hos en av verdens største nødhjelpsorganisasjoner: Leger uten grenser. Årets TV-aksjon 23.oktober er tildelt organisasjonens arbeid med å gi livreddende helsehjelp og medisiner til dem som trenger det mest.

Søndag er Hille bøssebærer, men til vanlig har han mange og varierte arbeidsoppgaver i organisasjonen.

- Jeg gjør mye forskjellig. Jeg registrerer nye givere i datasystemene. Vi pakker og sender ut forskjellig informasjon til våre givere og prospektive givere i tillegg til alle påløpende oppgaver, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.