Wenche Andersen:

Har satt ett krav: – Er en stor del av livet mitt

Wenche Andersen fyller 70 år og blir pensjonist. Dette skjer med den folkekjære TV-kokken i «God morgen Norge».

WENCHE ANDERSEN: TV-kokk Wenche Andersen vil ikke gå av med pensjon riktig ennå. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2
WENCHE ANDERSEN: TV-kokk Wenche Andersen vil ikke gå av med pensjon riktig ennå. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2 Vis mer
Publisert

Norges mest kjente tv-kokk har vært fast innslag på «God Morgen Norge» siden starten i 1994. Nå trapper hun ned, men bli pensjonist? Nei, det har hun altfor mye energi til, hvert fall enn så lenge.

Grytidlig hver morgen har hun stått der, blid og trygg og tilsynelatende lys våken selv om hun har vært oppe siden klokka fire, og laget middag og dessert og kanelboller til oss alle.

- Det er mye omsorg og kjærlighet i mat. Bare tenk på duften av gjærbakst, av nystekt brød og kanelboller, og hvor mange gode minner vi har knyttet til det, har hun tidligere fortalt til KK.

- En stor del av livet mitt

Til sommeren fyller Andersen 70 år. I TV 2 er regelen at man må slutte etter fylte 70. I kulissene har det i lang tid vært dialog om veien videre for den populære TV-kokken.

- Dette er noe Wenche og jeg har hatt en dialog om lenge, i en del år faktisk, forteller redaksjonssjef i «God morgen Norge», Sissel Randsborg til TV 2.

Ifølge kanalen vil den eneste endringen være at hun vil ha kontrakt hos Mastiff, som produserer «God morgen Norge» for TV 2. Til manges store glede, bekrefter Andersen at hun ikke har satt noen dato for når hun eventuelt vil gi seg med tv-jobbingen.

- Jeg har sagt at jeg gjerne vil være med på reisen videre og at jeg brukes der det er behov for meg, om det er en dag her og der, eller slik som i dag, forteller Wenche Andersen til TV 2.

GRØT: Dagbladet-kokk Christopher Sjuve viser deg et enkelt triks for ikke å svi grøten. Foto/klipp: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Da vi snakket med Andersen for noen år siden, hadde hun ingen planer om å bli pensjonist, selv om hun trappet ned fra å være på tv hver dag til tre dager i uka.

- Jeg stortrives med jobben min, og så lenge jeg er i form og leverer det jeg skal vil jeg gjerne fortsette. Men jeg tar det ikke for gitt, jeg må yte mitt beste hver dag, sånn er det jo i alle jobber. Kanskje jeg holder på til jeg er 70?

Nå uttrykker hun stor takknemlighet for at hun er ønsket videre, også etter pensjonsalder.

- Det er en stor del av livet mitt, det er det virkelig. Jeg føler jeg får brukt hele meg i «God morgen Norge», og har ikke noe behov for å finne på andre ting, utover det å ha et samfunnsengasjement, forteller hun til TV 2.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet