Etter corona

Har vi glemt hvordan vi oppfører oss i offentligheten?

KOMMENTAR: Det kunne vært et magisk øyeblikk. Inntil en dame på første rad reiste seg opp, vagget forbi teaterforestillingens hulkende hovedperson, og gikk på do.

IKKE HELT NETFLIX: West Side Story er en teatermusikal full av dramatikk, sorg og ulykke. Det fikk ikke alle i publikum med seg. Foto: Tovita Razzi/Showweb
IKKE HELT NETFLIX: West Side Story er en teatermusikal full av dramatikk, sorg og ulykke. Det fikk ikke alle i publikum med seg. Foto: Tovita Razzi/Showweb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Etter halvannet år med avlyste konserter, kinoturer, teaterforestillinger, selskaper, vennemiddager, pubrunder og restaurantbesøk, ble Norges befolkning i høst sluppet løs igjen i offentligheten. De strenge restriksjonene forsvant, meteren var historie. Endelig!

Endelig kunne vi komme oss ut av Netflix-tåka i egen stue, og inn i teatrene og konsertlokalene igjen. Endelig kunne den slitne sofaen hjemme få hvile i fred, mens de røde velursetene i landets kinoer og teatersaler gjenoppsto med nytt liv og nye, etterlengtede gjester.

Avlyste forestillinger ble satt opp igjen på rekordtid, og nypremierene fikk terningkast både seks og sju av euforiske kulturkritikere som etter halvannet år foran tv-skjermen endelig opplevde litt mening med arbeidslivet igjen. Og ikke glem skuespillerne og musikerne: For en lykkefølelse de må ha kjent på da de endelig kunne gå på scenen igjen, med publikum! Å spille for en tom sal er rett og slett ikke det samme – selv om flere teknologiganter gjennom pandemien har forsøkt å fortelle oss at streaming er så godt som «the real thing».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer