Kk-dagen

Harald Rønneberg avslørte sin store hemmelighet

«Senkveld»-programlederen viste frem sin helt unike, medfødte evne på KK-dagen.

UTROLIGE RØNNEBERG: Nei, han jukser ikke. Harald Rønneberg har et fotografisk minne og kan huske alle påmeldingslister og telefonkataloger om du lar ham. Her ramser han opp navn og telefonnumre til de 30 første som meldte seg på KK-dagen 2013 i Folketeateret. Foto: Sara Johannessen
UTROLIGE RØNNEBERG: Nei, han jukser ikke. Harald Rønneberg har et fotografisk minne og kan huske alle påmeldingslister og telefonkataloger om du lar ham. Her ramser han opp navn og telefonnumre til de 30 første som meldte seg på KK-dagen 2013 i Folketeateret. Foto: Sara Johannessen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
På KK-dagen i Folketeateret fredag 19. april demonstrerte tv-profil Harald Rønneberg sin helt spesielle, medfødte evne.

«Senkveld»-programlederen har nemlig fotografisk hukommelse - ikke ulikt «Rainmain», og demonstrerte dette for en fullsatt sal.

Da sjefredaktør Gjyri Helen Werp, direkte fra scenen, testet Rønnebergs evner til huske informasjon han hadde hatt svært kort tid til å se på, presterte han å ramse opp de 30 første damene som hadde meldt seg på KK-dagen, hvor de var fra, hva de jobbet med - og han husket attpåtil deres telefonnumre!

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Elizabeth Gummesson var døden nær to ganger

- Fotografisk hukommelse

- Det var ikke juks! Det var hardcore puggings torsdag kveld og fredag morgen, sier Harald Rønneberg til KK.no.

- Jeg kan bekrefte at Harald ikke jukset. Han hadde ingen propp i øret med noen som fortalte ham hva han skulle si. Han har virkelig fotografisk hukommelse, sier en tydelig imponert sjefredaktør Gjyri Helen Werp.

Selv ble hun fjernstyrt av nettopp Harald Rønneberg da hun skulle ønske velkommen til årets «feelgood»-dag. For publikum kunne det virke som om hun hadde klikket totalt, da hun begynte å synge Pippi-sangen og skrøt seg selv opp i skyene.

- Jeg ante ikke hva jeg skulle si og tok kun imot setninger fra Harald på øret. Jeg var langt utenfor min komfortsone, ler Werp - og understreker at det var også meningen med stuntet: Å gjøre ting man egentlig ikke tør.

Se bildene fra KK-dagen 2013 her:


LES OGSÅ: Carola snakker ut om sin nye kjæreste

Råd til kvinner

Den tidligere elitesoldaten Manuel Knight har virkelig gjort ting de fleste av oss aldri ville våget å gjøre. Han ble tatt til gissel under Gulfkrigen og vet hvor lite som skal til før et bittelite ord kan ødelegge alt.

Kjærligheten bragte ham til Sverige for mange år siden, der han nå er en av Sveriges desidert mest populære foredragsholdere. Fredag bergtok han kvinnene i Folketeateret fullstendig da han snakket om kommunikasjon mellom menn og kvinner med en stor porsjon humor og sjarm.

«Choose to loose »og «Make them feel valuable», er Manuel Knights beste råd til både menn og kvinner i forhold.

(Saken fortsetter under bildet)LES OGSÅ: Testen som avslører deg.

- Jaktet på det perfekte


- Positive kommentarer er like avhengighetsskapende som dop, sa coach Elizabeth Gummesson.

Selv var hun nær ved å dø to ganger i sin streben etter å være den perfekte kvinne. Nå reiser hun Skandinavia rundt og forteller om sine dyrkjøpte erfaringer.

- Ingen av oss er blitt lovet en morgendag, glem aldri det, sa Elizabeth Gummesson til en sterkt beveget forsamling - og ba hver enkelt ta vare på seg selv og senke kravene til seg selv.

- Du er mer enn god nok, understreket hun.

- Skal vi vente til vi blir flinke og tynne nok, får vi kanskje aldri gjort det vi virkelig ønsker i livet.

LES OGSÅ: Ingen mann vil ha en «stiff »dame

Snakket om misunnelse

- Misunnelse er beundring som har gått seg vill, konkluderte Aftenposten-kommentator Kathrine Aspaas. Hun mener også at det å innrømme sårbarhet kan få oss til å senke skuldrene, oppgi forsvarsposisjoner - og feie bort skamfølelse og skyld.

Selv har skribenten, sangerinnen, økonomen og journalisten skrevet boken «Raushetens tid» - etter blant annet en personlig oppvåkning der hun fant ut hvor mye det ødela for henne at hun bar på sterk sjalusi mot sin egen søster.

Det store intervjuet med henne og søsteren kan du lese i KK 9.

(Saken fortsetter under bildet)


Steenstrup fikk salen til å hikste

Skuespiller og komidronning Henriette Steenstrup fikk salen til å hikste av latter da hun snakket om alle fordelene med å være «en god nummer to».

Hun snakket om hvordan man kan utnytte det kynisk og med hell, og avsluttet med en hysterisk morsom videoseanse der hun - som Nydalens egen Edel Hammersmark Gjervan, leste annerledes-dikt.

LES OGSÅ: Derfor unngår Henriette Steenstrup bikini

Møtte TV-legenden Ruby Wax

Humor-ikon og TV-personlighet Ruby Wax å vi sist i stolen hos Fredrik Skavlan rett før jul. Dronningen av ellevill humor kunne tidligere få hvilken som helst kjendis til å rødme.

De siste årene har hun tatt en helt ny vei. Ruby Wax har studert psykoterapi og hjernevitenskap - og holder workshops om hvordan man kan forstå seg selv - og sin evne til å påvirke andre.

Da Ruby Wax mistet taket på TV-seerne, ble hun deprimert - og har siden snakket mye om hvor vanskelig det var å takle den enorme kjendisstatusen. I sitt West End show - «Losing It,» delte Ruby Wax sine erfaringer med mental sykdom og har gitt håp og støtte til andre i samme situasjon.

I Folketeateret fikk Ruby Wax publikum til både å gråte og le. Hennes sterke historie - om depresjonen som hun lever med, berørte mange.

Les mer om Rubys kamp mot depresjonen på The Telegraph.

(Saken fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Depresjon er en større byrde enn kreftFikk smykke av Fabian Stang

Ikke mange vet at Wax er svært glad i Norge. Hun har både vært her i privat sammenheng - og har skrevet reisebrev for The Telegraph.

Dagen før KK-dagen møtte hun (sammen med Synnøve Svabø i NRK) ordfører Fabian Stang - som forærte den svært berømte Norgesvennen smykket med I LOVE OSLO.

Den svenske sangstjernen Carola kan i år feire 30-års jubileum som artist. I Folketeateret ga hun både publikum og seg selv bakoversveis med vindmaskiner og en ny remix av både« Främling» og «Fångad av en stormvind».

Hør låtene her:
KK-dagens spilleliste på Spotify får du her:
MANUEL KNIGHT:Tidligere elitesoldat, nå coach og foredragsholder Manuel Knight og KKs sjefredaktør Gjyri Helen Werp.
MANUEL KNIGHT:Tidligere elitesoldat, nå coach og foredragsholder Manuel Knight og KKs sjefredaktør Gjyri Helen Werp. Vis mer
FOREDRAGSHOLDER: Elizabeth Gummesson er coach og en av Sveriges mest populære foredragsholdere. Hun har skrevet boken Du er god nok! Foto: Sara Johannessen
FOREDRAGSHOLDER: Elizabeth Gummesson er coach og en av Sveriges mest populære foredragsholdere. Hun har skrevet boken Du er god nok! Foto: Sara Johannessen Vis mer
JOURNALIST OG FORFATTER: Journalist og forfatter Kathrine Aspaas sammen med KKs sjefredaktør Gjyri Helen Werp.
JOURNALIST OG FORFATTER: Journalist og forfatter Kathrine Aspaas sammen med KKs sjefredaktør Gjyri Helen Werp. Vis mer
RUBY WAX: Like hysterisk morsom, men med enda mer dybde og livserfaring.  Foto: Sara Johannessen
RUBY WAX: Like hysterisk morsom, men med enda mer dybde og livserfaring. Foto: Sara Johannessen Vis mer
Oslos ordfører, Fabian Stang, ga Ruby Wax dette smykket under Oslo-besøket i forbindelse med KK-dagen. Foto: Hilde Beate Berg
Oslos ordfører, Fabian Stang, ga Ruby Wax dette smykket under Oslo-besøket i forbindelse med KK-dagen. Foto: Hilde Beate Berg Vis mer
Her pugger Harald Rønneberg navn og telefonnumre på de 30 første kvinnene som hadde meldt seg på KK-dagen. Sjefredaktør Gjyri Helen Werp hører ham i leksene. Foto: Hilde Beate Berg
Her pugger Harald Rønneberg navn og telefonnumre på de 30 første kvinnene som hadde meldt seg på KK-dagen. Sjefredaktør Gjyri Helen Werp hører ham i leksene. Foto: Hilde Beate Berg Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer