Havrebar

Havrebar

Et skikkelig energikick! Disse lager du raskt, og passer perfekt i matpakken.

Havrebar
Publisert
Sist oppdatert

(ca. 24 stk.)

Havre er utmerket i en energibar. Lag din egen, så vet du akkurat hva den inneholder. En bit er utmerket både i matpakken og som et mellommåltid.

9 dl lettkokte havregryn
200 g sukker
3 egg
3 eggehviter
1 glass (350 g peanøttsmør), romtemperert
100 g kokesjokolade
100 g tranebær eller rosiner

1. Ha havregryn, peanøttsmør og sukker i en bolle. Tilsett egg og eggehviter. Hakk sjokoladen i biter. Ha bitene i sammen med tranebær eller rosiner. Rør fort og godt.

2. Fordel røren i en langpanne kledd med bakepapir.

3. Stek barene midt i ovnen ved 160º i ca. 25 minutter.

4. Skjær opp i passelig størrelse. Avkjøl på rist. Oppbevar barene i tett boks.

 

Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Bygdekvinnelag

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer