Havreboller

Havreboller

Havregryn gir gode og mettende boller. Hva med å prøve disse til kaffen?

Havreboller
Publisert
Sist oppdatert

(24 stk.)

Havregryn gir gode og mettende boller, som du kan spise med god samvittighet.

6 dl melk
150 g smør
50 g gjær
ca. 800 g hvetemel
200 g lettkokte havregryn
1 ½ dl sukker
2 ts kardemomme
2-3 dl rosiner

egg til pensling
havregryn til pynt

1. Smelt smør og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel og havregryn, og bland i sukker og kardemomme.

2. Ha ev. i mer mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen.

3. Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbel størrelse, i ca. 40 minutter.

4. Ta deigen opp på melet bakebord, og del den i 24 like deler. Tilsett rosiner, og trill runde boller. Sett bollene på bakepapir på stekeplate. Etterhev i ca. 20-30 minutter.

5. Pensle bollene med sammenpisket egg, og dryss på havregryn. Stek dem midt i ovnen ved 225º i 5-10 minutter.

6. Avkjøl på rist, og server bollene nystekte. De tåler også frysing.

Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Bygdekvinnelag

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer