(2 stk.)
25 g smør
6 dl vann
200 kesam
50 g gjær
1 ts sukker
2 ts havsalt
150 g store
havregryn
400 g sammalt
hvete, fin
400 g hvetemel
egg til pensling
sesamfrø/havregryn til pynt
Smelt smøret i en kjele og ha i vannet. Ha blandingen i en bolle og tilsett kesam. Rør gjæren ut i blandingen sammen med sukkeret. Ha i resten av blandingen, eventuelt
gjem litt av melet til utbaking. Kna godt. Hev deigen i cirka 1 time. Kna deigen på et melet
bord og del den i to. Kna ut to brød og etterhev i 30 minutter. Pensle med egg og dryss over sesamfrø eller havre. Stek i 30–35 minutter på 200°.
Næringsinnhold:
Hele oppskriften (2 brød):
Karbohydrater: 597 g
Kcal: 3787
Tilsatt sukker: 5 g
Protein: 150 g
Fett: 82 g
Per brødskive:
Karbohydrater: 13 g
Kcal: 83
Tilsatt sukker: 0,1 g
Protein: 3.3 g
Fett: 1,8 g
