Kultur & Underholdning

Havrebrød

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





(2 stk.)
25 g smør
6 dl vann
200 kesam
50 g gjær
1 ts sukker
2 ts havsalt
150 g store
havregryn
400 g sammalt
hvete, fin
400 g hvetemel
egg til pensling
sesamfrø/havregryn til pynt

Smelt smøret i en kjele og ha i vannet. Ha blandingen i en bolle og tilsett kesam. Rør gjæren ut i blandingen sammen med sukkeret. Ha i resten av blandingen, eventuelt
gjem litt av melet til utbaking. Kna godt. Hev deigen i cirka 1 time. Kna deigen på et melet
bord og del den i to. Kna ut to brød og etterhev i 30 minutter. Pensle med egg og dryss over sesamfrø eller havre. Stek i 30–35 minutter på 200°.
Næringsinnhold:
Hele oppskriften (2 brød):
Karbohydrater: 597 g
Kcal: 3787
Tilsatt sukker: 5 g
Protein: 150 g
Fett: 82 g
Per brødskive:
Karbohydrater: 13 g
Kcal: 83
Tilsatt sukker: 0,1 g
Protein: 3.3 g
Fett: 1,8 g

Havrebrød
Havrebrød Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer