Havrevafler

Havrevafler

Dette er sunn kos! Havre gir gode vafler, og de blir både sunnere og metter lenger.

Havrevafler
Publisert
Sist oppdatert

 

Havre gir gode vafler, og de blir både sunnere og metter lenger. Lag gjerne røren på en blanding av vann og melk.

Ingredienser:

2 ½ dl lettkokte havregryn
6 dl vann og melk
½ ts salt
4 egg
2 ½ dl kulturmelk
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
½ dl smeltet smør
3 ss sukker
ca. 5 dl hvetemel

1. Lag havregrøt av havregryn, vann, melk og salt. Sett grøten til avkjøling.

2. Bland havregrøt, sammenpisket egg og de andre ingrediensene i en bakebolle. Røren kan godt svelle natten over. Blir røren litt tykk når den skal stekes, kan du tilsette litt ekstra melk eller vann.

3. Stek vaflene gylne, og server dem nystekte med rømme og syltetøy.

 

 del av en serie, og er også tilgengelig på allerbok.no.
 
Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Bygdekvinnelag

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer