- Hei corona: Kan vi få tilbake livsgleden vår snart?

KOMMENTAR: På vei ut av en langvarig pandemitilværelse trenger vi nok en gang å leve, ikke bare å holde oss i live.

LEVE, IKKE HOLDE SEG I LIVE: På vei ut av et nedstengt samfunn er det viktig å ta tilbake de spontane aktivitetene, tror Vi.no-redaktør Berit B. Njarga. Foto: Morten Eik
LEVE, IKKE HOLDE SEG I LIVE: På vei ut av et nedstengt samfunn er det viktig å ta tilbake de spontane aktivitetene, tror Vi.no-redaktør Berit B. Njarga. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Som barn besto livet i stor grad av spontane aktiviteter. Vi syklet tur på måfå, kastet stein i elva, skled ned den største bakken på skareføret.

Etter skoletid var det rett ut og base i snøen, grave snøhule eller bygge hopp, og ikke før sulten overmannet oss gikk vi inn for å spise, før det bar ut på nye eventyr.

En helt vanlig dag bød på uante muligheter og frihet til å finne på nye sprell, som vi ikke helt skjønte å sette pris på før barndommen var over.

Også i ungdoms- og studentårene var spontane, ikke alltid like gjennomtenkte aktiviteter en naturlig del av livet. Som isbading en natt i desember, 8 mil på sykkel uten å sjekke værvarselet først og sykle mesteparten av turen i motvind, og telttur i øsregn i et dårlig 80-tallstelt som minnet mer om et plaskebasseng enn turutstyr.

I ettertid er det nettopp de spontane øyeblikkene og aktivitetene, de som skiller seg ut fra det vanlige hverdagslivet, som jeg husker best - også når det ikke gikk så bra. Det er øyeblikk som fungerer som krydder i tilværelsen, også tabbene - som etter noen år gir de beste historiene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer