Alkoholmisbruk:

Heidi ble alkoholmisbruker etter slankeoperasjonen

- Noen dager var jeg oppe i to liter vodka og tre flasker vin.

SLUTTET MED ALKOHOL: Kokken Heidi veide 148 kilo da hun ble slankeoperert. Etter operasjonen tok alkoholmisbruket helt av. FOTO: Matilde Schmidt
SLUTTET MED ALKOHOL: Kokken Heidi veide 148 kilo da hun ble slankeoperert. Etter operasjonen tok alkoholmisbruket helt av. FOTO: Matilde Schmidt Vis mer
Publisert

Likestilling. Det er noe som har med lønn og karrieremuligheter å gjøre. Og hvem som setter på vaskemaskinen hjemme. Men det er også områder av ­livet hvor likestilling ikke er så bra. Når det gjelder drikking, for eksempel.

– Vi ser nå mye av den samme alkoholkulturen hos ­kvinner som hos menn. Atferdsmessig blir kvinner mer og mer lik menn. Når kvinner har det like travelt på arbeidsmarkedet som menn, har de også et like stort behov for et glass vin om kvelden, forklarer alkohol­forsker ved Syddansk Universitet i Danmark, Anette ­Søgaard Nielsen, som mener det er blitt en slags likestilling på alkoholområdet.

Kreft. Demens. Hjerneblødning. Leverskader. Og for kvinner også menstruasjonsforstyrrelser, nedsatt fertilitet og brystkreft. Det er bare sju blant mer enn 200 sykdommer og problemer som offisielt kobles til et for høyt ukentlig inntak av alkohol.

– Alkohol er et oppløsningsmiddel, og vi bruker det for eksempel også når vi pusser vinduene. Derfor sier det seg selv at det er grenser for hvor mye vi kan tåle. Det er et helseproblem at vi drikker for mye. Listen med sykdommer som alkohol forverrer eller er direkte årsak til, er svært lang, sier Anette Søgaard Nielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer