Naturlegen

Hekta på søtt?

Indianerne kalte sukker for «den hvite manns hvite gift». Det hadde de helt rett i. Sukkeret kan ta knekken på helsa, men du kan ta kontroll!

Publisert
Sist oppdatert
SIDEN INDIANERNES observasjon for over to hundre år siden, har den hvite mann spist stadig mer sukker og dermed påført seg selv mye sykdom og lidelse. Norge er blant de land i verden som spiser mest sukker og søtt. Vi spiser fire ganger mer enn kroppen vår trenger! RAFFINERTE MATVARER og sukkerholdig mat står på menyen til nesten alle dagens måltider. Samtidig undrer vi oss over hvorfor så mange har kroniske sykdommer som osteoporose, diabetes og psykiske/emosjonelle lidelser i dette landet! Sannheten er at vi ikke kan unngå en økning av slike sykdommer så lenge vi spiser så mye sukker. NOEN, KANSKJE GANSKE MANGE, er blitt sukkeravhengige. De kan bli så dårlige at de får skjelvinger og kramper, og sliter med tretthet, slapphet, angst, irritabilitet og depresjon. Mange har et vedvarende sug etter søt mat og drikke, og er ofte kvalme og har fordøyelsesplager. Heldigvis har de fleste av oss ikke slike symptomer, men vi har uansett godt av å redusere sukkerinntaket. Prøv, så får du mer energi. I begynnelsen kan du kjenne litt «abstinenssymptomer», men de går over. Lykke til!Dr. LunengSlik blir du kvitt sukkersugetDet krever en innsats, men du kan bli kvitt trangen til noe søtt:1 Unngå helt sukkerholdig mat og drikke2 Unngå raffinerte matvarer som inneholder mye raskt fordøyelige karbohydrater, f.eks. pasta, pizza og lyst brød3 Spis mer frukt og grønt sammen med grove, fiberrike kornprodukter4 Velg mat som er rik på protein (kjøtt, fisk, fugl) og vær ikke redd for naturlig fett 5 Spis mer matvarer med høyt innhold av B-vitaminer, krom, magnesium, kalium og mangan. Disse er svært viktige for karbohydratforbrenningen og for å holde blodsukkeret stabilt. Ta ev. tilskudd av disse stoffene, dersom sukkertrangen er veldig sterkwww.sukkeravhengig.noSøk profesjonell hjelp dersom du føler deg avhengighet av søtt og ikke klarer å gjennomføre nødvendige kostendringer på egen hånd. Slik hjelp kan du få hos Senter for Mat- og Sukkeravhengighet. Se www.sukkeravhengig.no for mer info.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer