PCOS:

- Hele min verden falt i grus hos gynekologen

Regine var en aktiv tenåring som spilte fotball, trente mye og spiste normalt. Da hun la på seg 15 kilo på et par måneder, forsto verken Regine eller moren noenting.

SYNDROM: Regine Wiig Andersen har syndromet PCOS, noe som gir henne en rekke plager. FOTO: Privat
SYNDROM: Regine Wiig Andersen har syndromet PCOS, noe som gir henne en rekke plager. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Regine Wiig Andersen (27) snakker på inn- og utpust når hun på telefon fra Bergen forteller om syndromet hun og ganske mange andre kvinner er rammet av. Hun brenner for å få ut kunnskap og forståelse rundt PCOS, både til fagpersoner, kvinner spesielt og til samfunnet generelt. Og hun vil fjerne skammen.

Hun velger åpenhet for at andre unge kvinner skal bli møtt på en mer forståelsesfull måte enn hun selv ble. Leger og spesialister må ta hensyn til at PCOS kan være en vanskelig diagnose å få.

Regine ønsker at andre skal slippe å få den brutale beskjeden hun selv fikk som 17 åring, og ikke visste noe om syndromet:

– Du har PCOS, du må gå ned i vekt og du kommer til å få problemer med å få barn!

Tøft å få diagnosen

Regine var en aktiv tenåring som spilte fotball og trente mye og spiste normalt. Da hun la på seg omtrent 15 kilo i løpet av et par måneder, forsto verken Regine eller moren hennes grunnen.

Samtidig ble Regine plaget av kviser, spesielt på brystet og ryggen, hun følte seg nedstemt og merket at håret både brakk og falt av. Menstruasjonssyklusen var uregelmessig, det kunne gå måneder, opptil et halvt år mellom hver gang Regine fikk mensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer