Depresjon og sosial angst:

Helene Back (35) var så preget av depresjon og sosial angst at hun ikke kom seg ut

Små turer på natta, når hun ikke kunne møte noen, var første steg tilbake.

NATUR SOM MEDISIN: Helene lå hjemme bak lukkede gardiner med sosial angst, steg for steg tok hun seg ut i naturen . Det hjalp. FOTO: Privat
NATUR SOM MEDISIN: Helene lå hjemme bak lukkede gardiner med sosial angst, steg for steg tok hun seg ut i naturen . Det hjalp. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Ingen visste eller så hvordan Helene egentlig slet. I starten forsto heller ikke Helene selv, hva som var galt. Hun våknet en dag og ønsket ikke lenger å leve.

- I dag forstår jeg at depresjonen sakte men sikkert hadde sneket seg på, og brått ble det mørkt, sier hun.

Det første Helen gjorde var å fortelle foreldrene hvordan hun hadde det, noe som senere skulle vise seg å være et klokt valg. De fikk henne til å søke hjelp og inntil hjelpen kom lovet hun dem å ikke skade seg selv. Samtidig som hun ble boende under deres tak.

LES OGSÅ: - Den tunge klumpen i magen forsvant da jeg kom meg ut i naturen.

Søkte hjelp

Helene søkte også hjelp hos legen sin. Fastlegen til Helene kontaktet raskt DPS akuttavdeling, som samme dag ga henne en kartleggingstime. Det var først da hun fikk hjelp, mer kunnskap og forståelse for at hun var psykisk syk, at hun forsto at fortiden måtte bearbeides. Det var starten på en lang vei, med mye hardt arbeid.

- Legen min støttet meg og ga meg klemmer, som man trenger i en slik vanskelig situasjon. Rådene han ga gjorde at jeg kom i møte med nødvendige og kunnskapsrike mennesker. I en ideell verden bør vi stå opp og smile til den nye dagen som ligger foran oss, men den verden vi lever i er dessverre ikke alltid like enkel å våkne til, forteller Helene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer