Helene Bøksle

Helene Bøksle (34) : - Bang, jeg gikk rett i bakken

Helene Bøksle (34) skulle rekke å gjøre alt. Til slutt sa det stopp.

GIKK PÅ EN SMELL: Helene Bøksle (34), er artist og musiker og bor sammen med DN-journalist Espen Tjersland, sønnen Emil-Anker og bonusbarna Ella og Hanna. Hun turnerer nå Norge rundt med julekonsert og er årets artist for Frelsesarmeen, med julelåten «Enten teller alle, eller ingenting».
 Foto: Astrid Walller / All Over Press Norway
GIKK PÅ EN SMELL: Helene Bøksle (34), er artist og musiker og bor sammen med DN-journalist Espen Tjersland, sønnen Emil-Anker og bonusbarna Ella og Hanna. Hun turnerer nå Norge rundt med julekonsert og er årets artist for Frelsesarmeen, med julelåten «Enten teller alle, eller ingenting». Foto: Astrid Walller / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: -Jeg er en sånn som gjerne kjøper julemagasin i oktober og drømmer meg vekk, men vet at alt det der ... det rekker jeg aldri. Det er konsertene som er mine julegaver, det er mine sju slag, ler Helene, og det er noe eventyraktig over henne, noe rotnorsk, der hun sitter og blåser på en god gammeldags kopp med svart kaffe.

Mens vi andre ikke kan få nok av hjemmelivets gleder i adventstida, er det å fyre på peisen og sette over en kjele med gløgg noe Helene får gjort først i januar.

Siden 2000 har hun personlig besørget julestemningen i kirker over det ganske land, kjørt melkeruta på kryss og på tvers slik Vamp en gang anbefalte henne, til de innerste fjorder, til de nordligste fiskevær.

Med andre ord: De sju slagene som folk driver og snakker om, utgår. Men daddel-kuler, det rekker Helene alltids.

– Det som er så fint med juletradisjoner, er at det tar oss tilbake til en grunntanke om det å skape noe sammen. «Nå er det jul, nå må vi …» Men det trenger ikke være bakverk. Det kan være å høre på musikk. Eller det kan være det å lage noen enkle daddelkuler, ler Helene, om den relativt nye juletradisjonen som hun tar med seg når hun nå skal ut på veien igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer