Kultur

Helgens filmfavoritter

På kino i helgen? Sjekk våre anbefalinger.

Helgens filmfavoritter
Publisert
Sist oppdatert
Det er få ting som slår en god film, hyggelig selskap og en pose snop - har du tenkt deg på kino i helgen, anbefaler vi en av disse filmperlene:

 • Geisha hadde premiere denne helgen. Filmen er absolutt ikke en höjdare hva det innholdsmessige angår, men den ser svært flott ut og er en estetisk gavepakke til deg som er opptatt av storslåtte kostymer og mettede bilder. Geisha er nominert til hele seks Oscar-priser, samtlige for det estetiske uttrykket.

 • Walk the Line, filmen om Johnny Cash, er en utrolig vakker hyllest til kjærligheten. Joaquin Phoenix og Reese Witherspoon framstiller kjærligheten mellom June Carter og Johnny Cash så levende og troverdig i all sin desperasjon, stygghet og renhet at de vinner over selv den strengeste kyniker. Walk the Line er, tristesse og tragedie til tross, en livsbejaende film som minner oss på hva som er viktig.

 • Me and You and Everyone We Know er en fantastisk, var, morsom, tankevekkende og lavmælt film som handler om omtanke, eller manglende sådanne, i alle livets relasjoner. Nyskilte Richard møter Christine, som kjører pensjonist-taxi på dagtid og lager eksperimentell kunstvideo på fritiden. Søt musikk oppstår, resultatet er kaotisk. Me and You and Everyone We Know har vært en stor overraskelse i filmindustrien, og likes av alle.

 • Skjult er østerrikske Michael Hanekes nye grøssende gode film. Et ektepar i 50-årene, spilt av Juliette Binoche og Daniel Auteuil, bor sammen med sin sønn i et middelklassestrøk i Paris. En dag oppdager de at noen filmer dem i skjul - en fremmed overvåker huset deres og sender opptakene til familien. Historiene om hemmelighetene vi holder tilbake selv fra våre nærmeste er intens, nervepirrende og vond. Du puster kun med øverste del av magen, og filmen er temmelig ubehagelig. Like fullt bør du se den - regissør Haneke har en særegen evne til å avsløre menneskelig svakhet og få oss til å gå i oss selv. I tillegg er flere av hans filmgrep en fryd å følge.

 • Match Point er Woody Allens skilding av rikingtilværelsen i London. Han balanserer en kjærlighet til karakterene og byen perfekt med en tilstrekkelig dose ironisk distanse. Filmen er fylt av smarte, morsomme replikker av sedvanlig Woody Allen-klasse, humoren er herlig svart og misantropisk, og historien er snedig og tankevekkende.
  En praktfull Scarlett Johansson har en av hovedrollene i denne filmen om lykkejegeren Chris som etter hvert opplever at den bekymringsfrie tilværelsen er en saga blott.

 • Brokeback Mountain er uten tvil årets hittil beste film og årets store Oscar-favoritt. Ang Lees storslåtte film om kjærlighet mellom to menn i 1960-åras USA bør lokke deg inn i kinosalen både en og tre ganger.
  - Ideen i Brokeback Mountain er at hvis du har kjærligheten, uansett hvordan den kjærligheten er, uansett hvilke hindrer den møter, så må du holde fast ved den, sa hovedrolleinnehaver Jake Gyllenhaal om filmen. Vi er dønn enige, og synes du bør unne deg denne fantastiske filmopplevelsen.

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer