Kultur

Helgens musikalske lykkepille

Tilly and the Wall gir deg helgefølelsen.

Publisert
Sist oppdatert
Hvor mange band vet du om som har bytta ut trommisen med en dame som stepper? Ikke så mange, tipper jeg. Nå kan du stifte bekjentskap med ett i alle fall - mine damer og herrer, helgens musikktips er plata Wild Like Children av amerikanske Tilly and the Wall.

Jeg var så heldig å se Tilly and the Wall live for noen uker siden. Det var en mandag, og mandagen var som mandager flest - litt for mandagsaktig. I en mørk kjeller i Oslo kom en ultrasjarmerende gjeng på scenen og gjorde mandagen til en herlig blanding av lørdag, nyttår og lønningsdag. Neely, Kianna, Nick, Derek og Jamie serverer perfekt sekstitallspop i nåtidsdrakt, de synger samstemt om brustne hjerter, eviglange kvelder, de første, klomsete kyssene, den deilige kjedsomheten i tenåra, alt plassert i det samme skinnende lyset mange filmer lagt til femtitallet har.

Både live og på plate byr Tilly and the Wall på en fullendt blanding av glede og tristesse. Når det virker som det sukkersøte tar overhånd, kliner de til med tekstlinjer som svir, som «I recall your face, but forget the feeling», og «Our eyes are light screaming and since there is no end and no begning you'll run, you'll run, you'll run».

Bandet er signet på plateselskapet Team Love (stiftet av Conor Oberst, sjef for verdens beste indieband, Bright Eyes) og sjelden har vel et plateselskaps navn passet et band bedre: Tilly and the Wall er kjærlighet, de synger om det, utstråler det og dyrker det.

Tilly-gjengen er store fans av perfekte harmonier, og sender tankene til 60- og 70-tallets boy/girl-band, late somre og overflateharmoni. Aller viktigst er det faktum at dette bandet gjør deg glad. Vi snakker om en musikalsk vitamininnsprøyting som kan gjøre hver dag til en fest. Slikt trenger vi alle.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer