- Helt greit å be voksne barn flytte ut

Men vær forsiktig med å sette ultimatum, råder ekspertene.

NY HVERDAG: At barn flytter ut er naturlig. Blir de boende hjemme også etter studietiden, er det ikke urimelig å be om husleie, mener ekspertene. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock
NY HVERDAG: At barn flytter ut er naturlig. Blir de boende hjemme også etter studietiden, er det ikke urimelig å be om husleie, mener ekspertene. Illustrasjonsfoto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det kommer en dag i alle foreldres liv da barnet vårt starter et nytt liv på egen hånd, i egen bolig, som et voksent, selvstendig menneske.

Men: Når kommer den dagen, egentlig?

- Vi har skapt en foreldrekultur der vi hjelper og tilrettelegger for barna våre veldig mye. Det kan bli et problem når barna blir 20, fordi vi ikke har hjulpet dem til å bli selvstendige, sier psykolog Line Marie Warholm, og legger til:

- Da blir det også veldig vanskelig å kaste dem ut.

- Helt greit å be barnet flytte ut

Warholm har skrevet boka Slipp ungdommen fri, der hun argumenterer for at dagens foreldre er altfor beskyttende, og glemmer å forberede barna på voksenlivet.

Selv om enkelte forlater redet rett etter videregående, trives andre på barnerommet til de er langt inn i tjueårene. Det kan bli problematisk, særlig dersom det er forskjeller mellom søsken og stesøsken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer