Julegaveønsker:

Her er 7 år gamle Crystals hjerteskjærende gaveønsker til julenissen

- Kjære julenissen. Jeg har vært snill i dag. Denne julen ønsker jeg meg en ball og mat. Jeg trenger også et teppe.

BREV TIL NISSEN: Dette var julegaveønskene til 7 år gamle Crystal. FOTO: Ruth Espiricueta/Facebook
BREV TIL NISSEN: Dette var julegaveønskene til 7 år gamle Crystal. FOTO: Ruth Espiricueta/Facebook Vis mer
Publisert

Jula er i full sving hos de aller fleste. Planleggingen er godt i gang, de fleste julegavene er handlet inn og selve julefeiringen er like rundt hjørnet.

For mange betyr det et middagsbord fylt med julemat av alle varianter, sjokoladekonfekt i fleng og titalls julegaver under et pyntet grantre.

Dessverre handler ikke julen kun om familesamhold, glitrende julekuler og filmklassikere på TV for alle - ei heller de «tradisjonelle» julegaveønskene som ipad, rettetang og designerskjerf.

Det fikk blant annet førsteklasselæreren Ruth Espiricueta ved Monte Cristo barneskole i Texas i USA nylig erfare.

Brev til julenissen

Elevene til Espiricueta fikk nemlig i oppgave å skrive et brev til julenissen om hva de ønsket seg til jul.

«Kjære julenissen. Jeg har vært snill i dag. Denne julen ønsker jeg meg en ball og mat. Jeg trenger også et teppe» sto det i et av brevene.

Når en 7 år gammel jente med navn Crystal skrev at hun ønsket seg mat og et teppe i julepresang - bestemte læreren seg for å gjøre grep.

- Jeg begynte å lese brevene, og jeg hadde ikke forventet å høre henne si «jeg trenger mat, men jeg trenger et teppe mer». Da jeg spurte henne om hvorfor hun trengte et teppe mer enn mat, så svarte hun: «Jeg kan spise på skolen. Men teppet jeg har hjemme er ikke varmt nok», forteller Espiricueta til Valley Central.

Læreren delte umiddelbart det hjerteskjærende brevet på Facebook-profilen sin:

«Det gjør meg veldig trist når elevene mine ber om mat, tepper eller en seng istedenfor leker til jul. Som lærer knuser det hjertet mitt når jeg hører dette. Forhåpentligvis vil jeg kunne oppfylle minst en av deres julegaveønsker», skrev hun.

Innlegget høstet rask respons. ​

Stort engasjement

Espiricueta skriver også i en kommentar på samme innlegg at det ikke bare var denne ene eleven i klassen som hadde julegaveønsker med grunnleggende behov vi andre nærmest tar for gitt.

Andre elever hadde blant annet bedt om rent vann og håndklær.

- Noen av barna våre har ikke varme i hjemmet sitt i vinter, og noen gleder seg ikke i det hele tatt til juleferie. De sier at de ikke ser poenget med julen,står det i kommentaren.

Naboer, venner og bekjente heiv seg dermed rundt for å støtte 7-åringene, og begynte å donere ulike ting til elevene ved Monte Cristo barneskole.

Denne saken melder flere utenlandske medier, blant annet nettstedet Mashable.

Fått over 600 tepper

Innlegget til Espiricueta er nå delt over 300 ganger, består av 107 kommentarer og har nærmere 700 reaksjoner.

Brevet har utvilsomt satt dype spor i hjertet hos mange.

Engasjementet har spredt seg og blitt rapportert av flere medier, blant annet den lokale nyhetskanalen KRGV - som kunne melde at Monte Cristo barneskole nå hadde mottatt over 600 tepper.

Takker for støtten

Etter noen dager postet læreren et nytt innlegg på Facebook, hvor hun takket alle som hadde bidratt med nødvendige ting til disse barna.

«Takk til alle som har donert ting til skolen vår. Elevene mine vil nå kunne holde seg varme i disse kalde nettene vi har foran oss. Jeg er spesielt glad for Crystal og hennes familie. Hun er glad for at vennene hennes også har fått tepper.»

«Våre studenter har mange behov, men det er utrolig å se hvordan vi støtter og hjelper hverandre. Takk! Må gud velsigne dere alle. God jul.»

LES OGSÅ: Tenk på barnas beste i julen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer