Her er det noe muffins

Muffins

Her er det noe muffins

Muffins er en deilig oppfinnelse! Du lager røren i en fei og kan overraske med biter av frukt, noen bær eller annet godt fyll.

Publisert
Sist oppdatert

Blåbærmuffins med lime og kokos
(ca. 18 stk.)

Selvplukkede eller bær fra butikken – det blir godt uansett! Frosne blåbær kan også brukes, men tin dem litt først.

200 g mykt smør
2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ dl melk
1 lime
250 g blåbær

Topping:
¾ dl kokosmasse
50 g smør
1 dl hvetemel
½ dl sukker

Rør smør og sukker luftig. Pisk i eggene, ett av gangen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt og bland det i røren vekselvis med melken.

Riv skallet av hele limen, og press saften ut av halvparten. Rør det i deigen sammen med bærene. Fordel røren i former som fylles ¾ fulle.

Rist kokosen i tørr, varm stekepanne under omrøring. Smelt smøret. Bland de tørre ingrediensene og rør dem i smøret. Fordel den smuldrete massen på muffinsene.

Stek dem midt i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist.

 

Her er det noe muffins

Sjokolademuffins med bringebær
(ca. 16 stk.)

Riktig fest blir det hvis muffinsene får selskap av en rømmeklatt!

200 g mørk sjokolade
175 g smør
4 egg
2 ½ dl sukker
2 ½ dl hvetemel
¾ dl kakao
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
ca. 125 g bringebær, ferske eller halvtinte

Hakk sjokoladen. Smelt smøret og ta det av varmen. La sjokoladen smelte i det varme smøret, og rør til en glatt røre.

Pisk egg og sukker lett og luftig. Rør i sjokoladesmøret. Bland de tørre ingrediensene, og rør dem i sjokoladen.

Sett former i et muffinsbrett, og fyll dem knapt ¾ fulle. Legg noen bringebær i hver muffins.

Stek muffinsene på nederste rille i ovnen ved 175° i 20–25 minutter. Avkjøl på rist og server.


 

Her er det noe muffins

Tosca- og eplemuffins
(ca. 17 stk.)

Klassiske smaker med eple og karamell som alltid blir vellykket!

100 g smør
1 ½ dl sukker
2 egg
1 ½ dl rømme
150 g revet kransekakemasse
1 revet eple
3 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme

Toscaglasur:
½ dl lys sirup
50 g smør
1 ts hvetemel
75 g mandelflak


Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk smør og sukker sammen. Rør i rømme, kransekakemasse og eple. Bland mel, bakepulver og kardemomme, og rør dette i deigen.

Fyll former, gjerne aluminiumsformer, litt over halvparten fulle. Sett formene på stekeplate, og stek midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter. Sett temperaturen opp til 250°.

Imens lager du toscaglasuren. Bland alle ingrediensene i en kjele. La det småkoke til røren får fin farge, i 3–5 minutter.

Fordel toscaglasuren på muffinsene. Stek ferdig i ca. 5 minutter til glasuren blir gyllen og sprø.

Avkjøl på rist.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer