Få mer tid:

Her er triksene som får deg gjennom de travle dagene

Alle har det travelt - men med noen gode grep kan hverdagen bli håndterbar.

FÅ MER TID: Mange har travle hverdager, men ekspertene mener det er mye som kan gjøres for å spare på både tid og energi. FOTO NTB Scanpix
FÅ MER TID: Mange har travle hverdager, men ekspertene mener det er mye som kan gjøres for å spare på både tid og energi. FOTO NTB Scanpix Vis mer
Publisert

SMange av oss har mange baller i lufta og lite tid. Døgnet har bare 24 timer og det er ingen tvil om at det kan føles litt lite i blant, men det er også en del vi kan gjøre for å få mer ut av dem.

- Sløser vi bort tid?

- Ja, masse tid, sier Morten P. Røvik, som er rådgiver og daglig leder i Produktivnorge.

- Jeg har brukt mye tid de siste 12 årene på å prøve finne ut av hvordan vi sløser og jeg har kommet frem til at det kan deles inn i tre hovedområder, forteller han.

De tre er: avbrytelser, mangel på planlegging og prokrastinering.

LES OGSÅ: Bruker du mye tid på selfies?

Eksterne avbrytelser:

Avbrytelsene deles så inn i de eksterne og de interne. Førstnevnte er avbrytelser som gjøres av andre - når noen kommer inn på kontoret ditt for å slå av en prat eller telefonen ringer. Det kan du beskytte deg mot ved å gjøre deg utilgjengelig. Ikke bare vil en avbrytelse ta tid, men du blir sliten og øke faren for feil. Du vil prøve å multitaske, og du blir da sittende og hoppe fra en ting til en annen og tilbake.

- Å multitaske er det dummeste du kan gjøre, mener Røvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer