Mettende Salater

Herlig italiensk tomatsalat

... med hjemmelaget tomatbrød!

SOMMERLIG: En frisk og lett salat passer godt som lunsj eller middag på varme dager. Avocadoen gjør at du holder deg mett litt lenger. Foto: Synøve Dreyer
SOMMERLIG: En frisk og lett salat passer godt som lunsj eller middag på varme dager. Avocadoen gjør at du holder deg mett litt lenger. Foto: Synøve Dreyer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: En frisk salat med godt brød til er enkel og passe mettende sommermat.

Hva med å prøve vår italienske tomatsalat? Tomater, basilikum, avokado og rødløk er en helt unik kombinasjon smaksmessig.

Denne salaten smaker utrolig godt som en egen liten rett, eller så er den også flott å servere til forrett.

LES OGSÅ: Middag som gir smak av sommer

Italiensk tomatsalat

(4 porsjoner)

Dette trenger du:

  • 4 tomater 
  • 1 finhakket rødløk
  • 1 avokado 
  • blader av frisk basilikum 
     

Dressing: 

  • 1ss olivenolje 
  • 1 ss sitronsaft 
  • 1 finhakket hvitløkbåt 
  • ¼ ts tørr sennep 
  • salt 
  • pepper 
     

1. Visp sammen dressingen og smak til med salt og pepper.

2. Skjær et kryss i tomatene ved stilkfestet. Legg dem noen sekunder i kokende vann, deretter i kaldt vann. Flå skinnet av.Skjær tomatene i skiver.

3. Del avokadoen, ta ut steinen, skrell og skjær den i tynne båter. Legg dem og tomater i et fat. Strø på hakket løk.

4. Bland sammen dressingen og smak til. Drypp dressing over og legg på basilikumblader.

5. Server salaten for eksempel som en forrett eller tilbehør til grillmaten, gjerne med godt brød.

TOMATBRØD: Godt tilbehør til salaten. Foto: Synøve Dreyer
TOMATBRØD: Godt tilbehør til salaten. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

LES OGSÅ: Slik lager du enda bedre bruschetta

Hjemmelaget tomatbrød

(2 brød)
Brødet får herlig farge av tomat-juice. Godt hjemmebakt brød er perfekt tilbehør til salater.

Dette trenger du:

  • 50 g gjær
  • 3 ss olje
  • 3 dl tomatjuice
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • cirka 1 kg hvetemel
     

1. Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm vann og tomatjuice til det blir fingervarmt. Hell over gjæren sammen med olje og rør den ut. Tilsett sukker og salt og elt inn mel til en smidig deig som knapt slipper bakebollen. Sett deigen til heving under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

2. Ta deigen opp på bakebordet og del den i to. Form til runde brød som legges på bakepapir på stekeplate. Etterhev i ca. 20 minutter. Snitt forsiktig brødet på toppen med en skarp kniv.

3. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 225° i 20–25 minutter.
Avkjøl på rist. Brødet kan fryses.

Flere gode salater: 

- Salater som metter

- Deilig salat med reker

- Kyllingsalat med bulgur

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer