ALLER.NO: Alle liker pizza! Og aller best er de man lager selv. Har du barn kan du dele inn pizzabunnen sånn at alle kan få lage sin del, med det fyllet de synes er best.
Glutenfri pizzabunn
(1 bunn)
1 ½ dl varmt vann
1 ½ ts fiberhusk
2 ts tørrgjær
ca. 225 g glutenfritt mel
½ ts salt
4 ss olje
1. Rør sammen fiberhusk og varmt vann, og la det stå i ca. 10 minutter. Når blandingen er avkjølt, tilsettes gjær, 2 ss olje og resten av ingrediensene. Arbeid deigen sammen, og tilsett 2 ss olje til slutt. Dekk til, og hev deigen i ca. 30 minutter.
2. Ta deigen opp på bakebordet, som er smurt med olje, og kjevle tynt ut. Legg bunnen på bakepapirkledd stekebrett, og prikk den med en gaffel.
3. Forstek bunnen ved 250º midt i ovnen i ca. 3–4 minutter. Fordel fyllet over, og stek pizzaen ferdig ved 225º i ca. 8–10 minutter.
Pizzasaus
(til 1 pizza)
½ finhakket løk
1 finhakket hvitløkbåt
1 ss olivenolje
1 dl hermetiske tomater uten kraft
3 ss tomatpuré
salt
pepper
oregano
1. Surr løk og hvitløk i olje til den blir myk og blank. Sil av tomatkraften, og bland i tomater og tomatpuré.
2. Smak sausen til med salt, pepper og oregano, og la sausen koke i 15 minutter.
Pizza med skinke
(1 bunn)
1. Kjøp en ferdig, glutenfri pizzabunn, eller lag din egen hjemmelagede bunn. Fordel tomatsaus over bunnen. Skjær en rødløk i tynne strimler, og fordel over bunnen sammen med 2 dl revet hvit ost. Legg på svarte oliven.
2. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225º i 10–15 minutter.
3. Del pizzaen i biter, og legg på skiver av skinke, rømme og ruccolasalat.

LES OGSÅ: Glutenfrie småbrød
Pizza med 3 smaker
(4–5 porsjoner)
1. Kjøp en ferdig, glutenfri pizzabunn, eller lag din egen. Fordel tomatsaus over hele pizzaen. Del pizzaen i tre felter.
2. Skjær chèvre i skiver og fordel over ett felt. Legg på ringer av søt paprika.
Smuldre ca. 100 g blåmuggost over neste og strø på hakkede nøtter eller gresskarkjerner.
Legg skjeer av kremost med urter over det siste feltet, og legg på svarte og grønne oliven.
3. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225º i 10–15 minutter. Server pizzaen med urter eller salat.

LES OGSÅ: Glutenfri marengs
Pizza med lammerull
(2–3 porsjoner)
1. Kjøp en ferdig, glutenfri pizzabunn, eller lag din egen hjemmelagede.
2. Fordel tomatsaus over pizzaen. Finhakk en sjalottløk og dryss på pizzaen. Skjær lammerull i tynne strimler og fordel over. Strø på 2 dl revet ost og svarte oliven.
3. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225º i 10–15 minutter. Server pizzaen nystekt med frisk ruccola-salat.