GLUTENFRI PIZZA MED SKINKE: Skiver av skinke er supert å legge på pizzaen sammen med rømme og salat.  Foto: Synøve Dreyer
GLUTENFRI PIZZA MED SKINKE: Skiver av skinke er supert å legge på pizzaen sammen med rømme og salat. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Hjemmelaget Pizza

Herlig restepizza

Rester av pålegg, ost, grønnsaker og salat er ypperlig fyll i pizza. Se hva du har i kjøleskapet og lag din egen variant.

ALLER.NO:  Alle liker pizza! Og aller best er de man lager selv. Har du barn kan du dele inn pizzabunnen sånn at alle kan få lage sin del, med det fyllet de synes er best. 

Glutenfri pizzabunn 

(1 bunn) 
1 ½ dl varmt vann 
1 ½ ts fiberhusk 
2 ts tørrgjær 
ca. 225 g glutenfritt mel 
½ ts salt 
4 ss olje 

1. Rør sammen ­fiberhusk og varmt vann, og la det stå i ca. 10 minutter. Når blandingen er avkjølt, tilsettes gjær, 2 ss olje og resten av ingrediensene. Arbeid deigen sammen, og tilsett 2 ss olje til slutt. Dekk til, og hev deigen i ca. 30 minutter. 

2. Ta deigen opp på bakebordet, som er smurt med olje, og kjevle tynt ut. Legg bunnen på bakepapirkledd stekebrett, og prikk den med en gaffel. 

3. Forstek bunnen ved 250º midt i ovnen i ca. 3–4 minutter. Fordel fyllet over, og stek pizzaen ferdig ved 225º i ca. 8–10 minutter. 

Pizzasaus 

(til 1 pizza) 

½ finhakket løk 
1 finhakket hvitløkbåt 
1 ss olivenolje 
1 dl hermetiske tomater uten kraft 
3 ss tomatpuré 
salt 
pepper 
oregano 

1. Surr løk og hvitløk i olje til den blir myk og blank. Sil av ­tomatkraften, og bland i tomater og tomatpuré.

2. Smak sausen til med salt, pepper og oregano, og la sausen koke i 15 minutter.
 

Pizza med skinke

(1 bunn) 

1. Kjøp en ferdig, glutenfri pizzabunn, eller lag din egen hjemmelagede bunn. Fordel tomatsaus over bunnen. Skjær en rødløk i tynne strimler, og fordel over bunnen sammen med 2 dl revet hvit ost. Legg på svarte oliven.

2. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225º i 10–15 minutter. 

3. Del pizzaen i biter, og legg på skiver av skinke, rømme og ruccolasalat. 

GLUTENFRI PIZZA MED 3 SMAKER: På disse tre pizza­strimlene er det brukt 3 forskjellige oster, så her kan alle få sin favoritt.  Foto: Synøve Dreyer
GLUTENFRI PIZZA MED 3 SMAKER: På disse tre pizza­strimlene er det brukt 3 forskjellige oster, så her kan alle få sin favoritt. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

LES OGSÅ: Glutenfrie småbrød

Pizza med 3 smaker 

(4–5 porsjoner) 

1. Kjøp en ferdig, glutenfri pizzabunn, eller lag din egen. Fordel tomatsaus over hele pizzaen. Del pizzaen i tre felter. 

2. Skjær chèvre i skiver og fordel over ett felt. Legg på ringer av søt paprika. 
Smuldre ca. 100 g blåmuggost over neste og strø på hakkede nøtter eller gresskarkjerner. 
Legg skjeer av kremost med urter over det siste feltet, og legg på svarte og grønne oliven.

3. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225º i 10–15 minutter. Server pizzaen med urter eller salat.

GLUTENFRI PIZZA MED LAMMERULL: Uansett hvilket kjøttpålegg du har blir det godt på pizzaen. Foto: Synøve Dreyer
GLUTENFRI PIZZA MED LAMMERULL: Uansett hvilket kjøttpålegg du har blir det godt på pizzaen. Foto: Synøve Dreyer Vis mer

LES OGSÅ: Glutenfri marengs

Pizza med lammerull 

(2–3 porsjoner) 

1. Kjøp en ferdig, glutenfri pizzabunn, eller lag din egen hjemmelagede. 

2. Fordel tomatsaus over pizzaen. Finhakk en sjalottløk og dryss på pizzaen. Skjær lammerull i tynne strimler og fordel over. Strø på 2 dl revet ost og svarte oliven. 

3. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225º i 10–15 minutter. Server pizzaen nystekt med frisk ruccola-salat. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: