Hest

Hestene til Linda ble stjålet for ti år siden, men så tikket det inn en e-post

- Jeg var i sjokk og hadde aldri hørt om noe lignende. Fortvilelsen min var endeløs, hestene betydde jo alt for meg.

BLE SJÅLET: Hestene Ella og Pysen ble stjålet i en natt for ti år siden. Så kom eposten som skulle forandre alt.
BLE SJÅLET: Hestene Ella og Pysen ble stjålet i en natt for ti år siden. Så kom eposten som skulle forandre alt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På gården, som er omkranset av skog, går hester og beiter, og frittgående høns har sjenerøst med plass å bevege seg på. Lindas lille, svarte shetlandsponni kommer nysgjerrig bort når hun kaller på den. Hit til havnehagen går Linda flere ganger om dagen. I ti år var ponnien Ella forsvunnet, og nå vil Linda aldri slippe henne av syne igjen.

Da Linda Nordberg (41) for mange år siden skulle komme seg på beina igjen etter lang tids sykmelding og nedstemthet, var det hesteinteressen som hjalp henne. Selv om den styggewhiplashskaden hennes gjorde at hun ikke kunne ri lenger, så kunne hun i hvert fall kjøre vogn med de små ponniene Pysen og Ella. Det var de som ga henne livsgleden tilbake.

– Jeg har alltid ridd og vært en hestejente, og jeg fikk min første ponni som 14-åring. Jeg konkurrerte i sprangridning for ponnier, forklarer Linda, som tar imot hjemme på gården i Ström utenfor Umeå.

Hit flyttet hun med samboeren Magnus Lundberg (44) for 14 år siden, da hun hadde anskaffet seg en av shetlands­ponniene. I noen år hadde Linda vært helt uten hest, etter at hun og Magnus ble påkjørt bakfra i høy hastighet og Linda fikk whiplashskaden som den dag i dag begrenser livet hennes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer