Kultur

Hestenes-prisen til KK-journalist

KKs Ingvild Wedaa Tennfjord (29) har vunnet prestisjetunge Arne Hestenes journalistpris.

KK-journalist Ingvild Wedaa Tennfjord.
KK-journalist Ingvild Wedaa Tennfjord. Vis mer
Publisert
Sist oppdatertJuryens begrunnelse

 • - Ingvild ivaretar Arne Hestenes' tradisjon på en fremragende måte. Gjennom sine journalistiske møter evner hun å beksrive menneskene med en tro, en annerledeshet og et usedvanlig godt språk. Juryleder Jane Throndsen, redaktør i Magasinet, Dagbladet. • - Jeg ble veldig overrasket og glad for prisen. Blir litt skjelven av å være i så godt selskap, men jeg synes det er stort å få en slik utmerkelse, sier Ingvild Wedaa Tennfjord om prisoverrekkelsen i går.

  Hestenes-prisen deles ut årlig forbindelse med Haugesund internasjonale filmfestival. Prisen ble stiftet av Dagbladet i samarbeid med Den norske filmfestivalen og Institutt for journalistikk, til heder for Dagbladets legendariske og skarpe penn, Arne Hestenes.

  - Vi er kjempestolte av henne og veldig glade for at Ingvild er en del av KK-redaksjonen. Jeg oppfordrer alle til å lese hennes utmerkede portretter. Denne sjangeren er en viktig del av KK, og er vanskelig å beherske, men det gjør Ingvild til fulle, sier KKs reportasjesjef Kristine Brunmark.

  Ingvild begynte i KK i vår, men har allerede gjort seg bemerket med sine gode portretter også hos oss. Hun er også fast kåsør i Norgesglasset på NRK P1.

  Ingvild Wedaa Tennfjord har jobbet i Dagbladets Magasinet, Dagens Næringsliv, Bergens Tidenes og Sunnmørsposten før hun kom til KK.

  Tidligere vinnere av Hestenes-prisen er blant andre Vetle Lid Larssen, Linn Ullmann og Anne Sandvik Lindmo.

  Klikk her for å lese Ingvilds blogg på kk.no

  KK-journalist Ingvild Wedaa Tennfjord.
  KK-journalist Ingvild Wedaa Tennfjord. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer