Transkvinne:

Hetses av «fans»: -Æsj, møtte han transen fra Tiktok

- Jeg er så sliten psykisk, og alt jeg håper er at ingen stopper meg på gata, sier Sultan Hadaddeen (19).

VANSKELIG OPPVEKST: Sultan følte tidlig at hun var annerledes, men det tok tid å skjønne hvem hun var. Foto: Ida Bergersen
VANSKELIG OPPVEKST: Sultan følte tidlig at hun var annerledes, men det tok tid å skjønne hvem hun var. Foto: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

«Beklager så mye, jeg blir forsinket til avtalen vår! Håper det går greit» tikker inn på mobilen min, der jeg sitter utenfor en kafé på Majorstuen. Solen steker, og mye tyder på at det kommer til å være årets siste sommerdag.

KK har avtalt å gjøre et intervju med Sultan Hadaddeen (19), en av de tre finalistene som knivet om å vinne Skamløsprisen.

Etter en stund kommer Sultan gående over den trafikkerte veien, med lange, bestemte skritt. Det tykke håret blafrer i vinden.

19-åringen kan fortelle at dette er dagens tredje og siste intervju. Dagene er utvilsomt hektiske, men Sultan er ikke lei – hun skulle bare ønske at hun hadde bedre tid.

- Jeg liker å være presis, og jeg liker å ha en plan. I dag skulle jeg på et intervju som var forespeilet å ta 30 minutter, men det tok to og en halv time, og da blir hele dagen forskjøvet.

En av finalistene

Vi møtes dagen før utdelingen av Skamløsprisen. «Sultan Hadaddeen er opprinnelig fra Jordan og kom til Norge i 2015. Da hun kom ut som trans i en alder av 12 år, tvang familien henne til homoterapi. Sultan har blant annet engasjert seg for at transpersoner, ikke-binære og sexarbeidere skal bli inkludert i markeringen av kvinnedagen» stod det i juryens begrunnelse for Sultans nominasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer