Senskader etter brystkreft:

Hilde hadde masse energi etter endt kreftbehandling. Så kom smellen

– Kroppen ble totalt nedbrutt. Jeg ble ekstremt trøtt og sliten – all energi bare forsvant. Det var som om det ble kastet på meg.

SENSKADER: Hilde hadde masse energi etter at kreftbehandlingen var over, men brått sa kroppen stopp. Nå sliter hun med fatigue. FOTO: Privat
SENSKADER: Hilde hadde masse energi etter at kreftbehandlingen var over, men brått sa kroppen stopp. Nå sliter hun med fatigue. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

En septembernatt i 2013 våknet Hilde Ullebø Thabyan (39), og instinktivt kjente hun på høyre bryst. Hun følte at det var en kul der, og vekket mannen for å be ham om å kjenne etter. Han merket ikke noe til kulen, men ba henne om å sjekke det opp hos legen.

Det tok tre uker før Hilde valgte å oppsøke lege. Hun prøvde å overbevise seg selv om at det ikke var noe alvorlig, men bekymringene ville ikke gi slipp. Hun ringte legen, og fikk time ved brystdiagnostisk senter i Førde neste dag. Der tok hun både mammografi, ultralyd og biopsi.

Legene fant en svulst på fem centimeter. Og da resultatene etter biopsien kom, ringte de til Hilde. Svaret var som fryktet; hun hadde brystkreft.

– Det kom som et kjempesjokk på både meg og mannen min. Seks år tidligere døde kona hans av brystkreft. De hadde to barn sammen, og på dette tidspunktet hadde vi to felles barn på to og fire år. Det føltes veldig urettferdig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer