Tatt av snøskred:

Hillevi (14) ville teste ut nysnøen - ble tatt av snøskred

– Jeg husker bare at jeg tenkte «nå dør jeg».

BLITT MER FORSIKTIG: Hillevi (14) elsker å stå på ski og gjør det så ofte hun kan. Men hun er blitt mer forsiktig etter at hun ble overrasket av et snøskred i fjor. FOTO: Ida Bergersen
BLITT MER FORSIKTIG: Hillevi (14) elsker å stå på ski og gjør det så ofte hun kan. Men hun er blitt mer forsiktig etter at hun ble overrasket av et snøskred i fjor. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Påsken er her og tradisjon tro drar mange av oss til fjells for å tilbringe dager med ski, appelsin og kvikklunsj under den strålende påskesolen. Men flere og flere dropper langrennsskiene og går for nedoverski utenfor løypene- såkalt «offpist», et skiuttrykk som betyr «alpin løssnøkjøring utenfor preparert løype».Den måten å kjøre på gir en stor følelse av frihet og fart, men er ikke nødvendigvis helt ufarlig. Det fikk ekteparet Ragnhild Paalsrud og Rune Røsten og deres da 12 år gamle fartsglade datter, Hillevi, selv kjenne på kroppen for to år siden.

Jakten på løssnøen

Det er en skikkelig gold januarmorgen på et av Norges kaldeste steder; Trysil. Ragnhild, Rune og Hillevi har hatt en fin skihelg. Nå vil de toppe den med en siste tur.

Søndag står de tidlig opp og spiser frokost sammen. Mamma Ragnhild skal ta med hundene og gå en tur på langrenn mens far og datter skal utnytte den de siste timene i skianlegget. De har dessuten fått med seg at det har snødd i løpet av natten og derfor vil de tidlig ut den morgenen- på jakt etter løssnøen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer