VANDREKJOLEN: Heidi (i midten) var første eier av brudekjolen, før den ble gitt videre til Anita (til venstre) via Finn.no. Nå gir Anita den videre.  Foto: Privat/Faksimile Finn.no
VANDREKJOLEN: Heidi (i midten) var første eier av brudekjolen, før den ble gitt videre til Anita (til venstre) via Finn.no. Nå gir Anita den videre. Foto: Privat/Faksimile Finn.no Vis mer

Historier

Historien om vandrebrudekjolen som er gratis

Heidi og Anitas eneste kriterie er at du gir den bort etter bruk.

«Vandrekjolen søker ny eier» heter annonsen fra Finn.no som spres som en farsott på sosiale medier om dagen.

Det er liksom for godt til å være sant; hvem er det som gir bort en drømmekjole?

LES OGSÅ: Nå får du brudekjoler på budsjett

Fant drømmekjolen på Finn

Svaret er først Heidi , så Anita.

Nygifte Anita Tiana Gjelsten (34) forteller:

- Jeg hadde lett etter brudekjole en stund da drømmekjolen dukket opp på Finn.no. Det var en merkelig annonse, for hun som eide den ville ikke ha penger for den. Hun ville gi den bort, mot at jeg ga den videre når jeg var ferdig med den.

DETALJER: Kjolen har flust av lekre detaljer, som perler, broderier og dyp rygg.  Foto: privat
DETALJER: Kjolen har flust av lekre detaljer, som perler, broderier og dyp rygg. Foto: privat Vis mer


Anita trodde det knapt, men ble overlykkelig. Kjolen var en drøm fra Atelier Diagonal, som Heidi Merethe Uhnger Johansen kjøpte på Mary Hals brudesalong i Molde. Opprinnelig var den en størrelse 36/38, men etter at Anita fødte datteren mindre enn et år før bryllupet, måtte den sys ut til en 40/42.

Kjolen kan sys om igjen, det viktigste er at den som bærer den føler seg like vakker på bryllupsdagen som de to forrige eierne har gjort.

- Det var så mye jobb og styr med kjolen, og jeg ble så knyttet til den, at jeg egentlig ikke visste om jeg ville gi den bort igjen. Men etter bryllupet 3. mai var jeg faktisk ferdig med den, og da ønsket jeg å videreføre tradisjonen til Heidi, forteller Anita. 

LES OGSÅ: Nå skal brudekjolen se gammel ut

Får masse henvendelser

De to damene kjente hverandre ikke fra før, men er blitt gode venner etter at brudekjolen skiftet eier første gang. Nå er de spent på hvem som blir neste brud ut.

Etter fire dager på Finn.no har Anita fått rundt 40 henvendelser. Noen forteller tåredryppende, triste historier, noen skriver om vakre kjærlighetshistorier og noen skriver bare for å fortelle hvor fint de synes det er at kjolen sendes videre på denne måten.

- Jeg snakker meg Heidi nesten daglig, vi skjønner ikke helt at det blir så mye oppstyr. At det skal være så overraskende å få noe gratis, liksom, ler Anita.

EN SOM BLIR VELDIG GLAD: Ifølge Heidi ønsker hun å gi kjolen videre til en som blir veldig glad for den - akkurat slik hun selv ble, da hun fikk den av Heidi.  Foto: privat
EN SOM BLIR VELDIG GLAD: Ifølge Heidi ønsker hun å gi kjolen videre til en som blir veldig glad for den - akkurat slik hun selv ble, da hun fikk den av Heidi. Foto: privat Vis mer

 Hun har ikke noen spesielle krav til personen som skal få kjolen neste gang.LES OGSÅ: Tidenes vakreste kongelige brudekjoler

- Jeg ønsker å gi bort kjolen til noen som blir veldig, veldig glad for den - akkurat slik jeg ble da jeg fikk den av Heidi. Det trenger ikke være en tårevåt eller forferdelig historie bak. En hverdagshistorie om et par som har det bra, som virkelig setter pris på hverandre og en dame som virkelig har glede av kjolen, er det jeg ser etter, forteller hun.

- Vi håper jo at personen som får den neste gang fortsetter tradisjonen. Håpet er at kjolen skal vandre videre så lenge den er fin og brukbar, og at den kan være til glede for mange

- Fikk større glede av å gi den bort

Heidi Merethe Uhnger Johansen i Molde er overlykkelig, både med valget av Anita som kjolens førstearving og over oppmerksomheten vandrekjolen nå får.

- Den som får kjolen nå, kommer ikke til å våge å selge den igjen. Og da er målet mitt nådd: denne brudekjolen skal ikke selges, den skal gis bort til en verdig brud, sier hun.

Men hvordan i all verden kom du på å gi bort en kjole til 14 000 kroner i utgangspunktet?

- Altså, jeg prøvde først å selge den. Men det er ikke alltid lett å selge brukte brudekjoler, og du får så mye mindre for dem enn det de er verdt. Så da tenkte jeg skitt au: Egentlig har jeg jo større glede av å gi den bort!

LIKE VAKRE: Både Anita (til venstre) og Heidi har sett smashing ut i brudekjolen - som ble sydd om til størrelse 40/42 til Anitas bryllup, da hun fikk barn for et års tid siden.  Foto: privat
LIKE VAKRE: Både Anita (til venstre) og Heidi har sett smashing ut i brudekjolen - som ble sydd om til størrelse 40/42 til Anitas bryllup, da hun fikk barn for et års tid siden. Foto: privat Vis mer


Også Heidi fikk mange henvendelser, men ikke alle var av det hyggelige slaget. Noen var nemlig helt sikker på at hun prøvde å lure folk – for hvem gir bort en kjole til 14 000 uten å forvente noe tilbake?

- Jeg var heller ikke ute etter en tragisk historie, selv om jeg fikk mange av dem også. Men Anita fanget oppmerksomheten min. Først fikk jeg en mail fra henne, så fra søsteren som ønsket så sterkt at hun skulle få den. Så snakket jeg med mannen hennes. Og hele tiden tenkte jeg; det var noe med henne!

Heidi syntes det var ekstra kjekt at Anita bodde bare en fergetur unna, og at de dermed kunne møtes da kjolen byttet hender. Det sa klikk, og damene fikk vennskap med på kjøpet.

- Å glede noen med en brudekjole ga meg mer enn de 1500 kronene jeg kunne fått om jeg solgte den, konstaterer Heidi.

- Håpet mitt er at de som bruker kjolen beholder den så lenge de vil, og gir den bort når de føler at de er ferdig med den. Jeg legger meg ikke opp i hvem som får den neste gang, jeg valgte Anita – og Anita velger neste brud. Jeg håper bare kjolen havner hos en som vil bruke den og føle seg like fin som vi har gjort. Det er en veldig fin kjole, og jeg er veldig glad for at det ble Anitas drømmekjole også.

Og fortsatt er det to uker til «søknadsfristen» 1.juni. Og hvem vet, kanskje den blir din?

Her er hvert fall annonsen!

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: