Kultur

Historisk Munch-utgivelse

Samtlige av Edvard Munchs kjente malerier er på plass. Nå kommer det største bokverket noensinne om en skandinavisk kunstner.

Historisk Munch-utgivelse
Publisert
Sist oppdatert
Forlaget N.W. Damm & Søn skal i 2008 utgi det største bokverket om en skandinavisk kunstner noensinne. Verket vil bestå av fire bind på til sammen mer enn 2400 sider med samtlige malerier vi kjenner av Edvard Munch.

- Utgivelsen er av internasjonal betydning, og den bidrar til å befeste Damms posisjon som et av Norges viktige kulturforlag, skriver forlagssjef Ole Rikard Høisæther i N.W. Damm & Søn i en pressemelding.

Forskningen på Edvard Munchs totale produksjon av malerier har pågått i mer enn 40 år. Munch er representert i museer og samlinger verden over. Internasjonalt er Edvard Munch like kjent som Henrik Ibsen.

1700 malerier skal reproduseres i farger med kommentarer om motiv, tilblivelse, teknisk stand og eierskap. Utgivelsen er den første som publiserer alle Munchs malerier under ett.

Verket utkommer samtidig i separat norsk og engelsk utgave i 2008. På sikt håper forlaget å oversette verket også til flere språk. Utgivelsen skjer i et samarbeid mellom Damm og Oslo Kommunes Kunstsamlinger (Munchmuseet), det danske galleriet Jens Faurschou og norske Kaare Berntsen AS.

Historisk Munch-utgivelse
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer