Strømsparing

Hjem til jul? Husk dette før du drar

Følger du disse rådene kan du både unngå skader og spare penger.

REISE HJEM TIL JUL: Ifølge ekspertene er det enkelte ting du bør være oppmerksom på før du reiser. FOTO: NTB
REISE HJEM TIL JUL: Ifølge ekspertene er det enkelte ting du bør være oppmerksom på før du reiser. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Nå er det like før mange av oss kan pakke arbeidssakene sammen og ta en velfortjent juleferie. Er du kanskje også en av de heldige som skal reise bort for å besøke familie og venner i jula? Da er det ifølge ekspertene et par ting du bør være oppmerksom på, før du låser ytterdøra og drar av gårde.

I disse tider hvor fokuset på strømsparing er stort, kan du ifølge Tobias Gausemel Backe i Hafslund Strøm, spare noen kroner på trekke ut støpselet på ulike apparater.

Men den aller viktigste grunnen til å gjøre det, er å redusere risikoen for brann.

– Hvis du ikke skal være hjemme en lengre periode, er det absolutt en god vane å dra ut støpselet på elektrisk utstyr som ikke er i bruk. Ikke bare for å redusere risikoen for brann, det minsker også sjansen for at utstyr blir ødelagt av lyn og torden. Bonusen er at du i tillegg sparer litt strøm, da utstyr som TV, PC og liknende bruker litt strøm også i standby-modus, sier han.

– Skru av det meste av belysning, også det for å redusere brannfare. Om ingenting i hjemmet tar skade av litt kulde, kan man også vurdere å skru ned oppvarmingen. Da sparer man også en del strøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer