Rydderevolusjonen

Hjemme hos Ivan og Anna var det så rotete at de til slutt vurderte separasjon

- Det føltes bare nyttesløst.

RYDDEREVOLUSJONEN: Deltagelsen i Rydderevolusjonen var krevende, men absolutt verdt det mener Anna og Ivan. FOTO: Privat
RYDDEREVOLUSJONEN: Deltagelsen i Rydderevolusjonen var krevende, men absolutt verdt det mener Anna og Ivan. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er jo ikke den beste måten å vise seg frem på, men jeg synes uansett at det var en kjempegøy erfaring. De fleste, spesielt familier med små barn, kan forstå hvorfor det blir slik hjemme, sier Anna NovaLova (38).

På nyåret i år fikk hun og ektemannen Ivan Persen (39) besøk av et filmteam fra programmet Rydderevolusjonen på TV2.

Rotet hadde tatt fullstendig overhånd hjemme hos firebarnsfamilien, og ekteparet så seg nødt til å be om hjelp fra programleder Desta Marie Beeder, ryddeekspert Caroline Leithe og altmuligmann Mads Clemmetsen.

På én dag ble huset tømt, og eiendelene deres ble sortert og spredt utover gulvet i en stor hall. Anna og Ivans oppgave var å gå gjennom alle sakene og fjerne minst halvparten.

Førte til diskusjoner

Opprydningsprosessen var ikke bare nødvendig for det rent praktiske i hverdagen, det var også en slags nødhjelp for parforholdet. Alt rotet førte nemlig til en del friksjon mellom ekteparet, som i en periode vurderte separasjon.

– Det ble mange diskusjoner oss imellom. Vi krasjet når det gjaldt hvem som skulle gjøre hva her hjemme. I en periode forsøkte vi å sette opp en dagsplan over ulike ansvarsområder, men det fungerte ikke særlig godt, sier Anna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer