Jul

- Hjemme hos meg var julaften en vanlig hverdag

Nathalies kinesiske familie har aldri feiret jul - heller ikke etter at de flyttet til Norge. Det føltes ensomt for den lille jenta.

JULETRADISJONER: Det var først etter at Nathalie ble voksen og fikk seg samboer at hun begynte å skape egne juletradisjoner. FOTO: Privat
JULETRADISJONER: Det var først etter at Nathalie ble voksen og fikk seg samboer at hun begynte å skape egne juletradisjoner. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

30 år gamle Nathalie ønsker nå å tilby et alternativ til dem som ikke har familie å feire jul med.

- I barndommen spurte vi barna mange ganger om vi kunne ta inn julepynt og ha de samme tradisjonene som «alle andre». Det var et stort savn.

Som voksen er Nathalie en ivrig julefantast, men hun tenker på dem som ikke har noen jul å gå til.

- Kanskje har jeg et arrangement klart allerede neste år, men jeg trenger hjelp, sier hun, og håper på drahjelp fra sine kontakter i restaurantbransjen.

Ble rådet om å slutte

Det beste Nathalie vet er å glede andre gjennom gode selskaper og arrangementer - det har hun mye erfaring med, men mamma og pappa har alltid fortalt Nathalie at hun bør komme seg ut av restaurantbransjen først som sist. Det er en knallhard og dårlig betalt bransje - gå heller for en 08-16 jobb, rådet de.

Hun har hjulpet til i familiens kinarestaurant siden hun var liten, sammen med sine to søsken. De er så godt som oppvokst mellom oppvasken og matlagingen, og er godt vant til foreldre som jobber til alle døgnets tider, men likevel har begrensede midler tross all jobbingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer