Grønnsaker

Hjemmesyltede rødbeter

Publisert
Sist oppdatert
Tekst:: Liz Mortensen



KOKING AV RØDBETER

Kutt av bladene og skyll roten. Legg dem i lettsaltet kokende vann, akkurat som poteter. Kokes til de er møre, kjenn etter med en kniv. Store rødbeter trenger bortimot en times koking. Hell av vannet og la dem stå til de er litt avkjølt. Ta på hansker og skrell dem med hendene, skallet er løst og sklir lett av etter kokingen. Nå er det bare å kutte i skiver, båter eller staver til videre bruk. For å lage puré er det enkleste å hakke den kokte rødbeten litt opp og bruke stavmikser eller blender til konsistensen er jevn og fin.






Kokte rødbeter i skiver, staver eller terninger
sterile sylteglass

Syltelake
6,5 dl 7 % eddik
5 dl vann
3 dl sukker

Tradisjonelt krydder er karve, men hvorfor ikke forsøke med andre tilsettinger som chili, laurbærblad eller nellik.

Kok opp eddik, vann og sukker. Avkjøl og legg rødbeter sammen med ønsket krydder på rene glass.

Til syltelaken er det også mulig å erstatte en tredel av eddiken med balsamico for
mer spenstig smak.

Hjemmesyltede rødbeter er deilig tilbehør til torsk eller lettstekte kamskjell.

Syltede rødbeter. Foto: Hanne Buxrud
Syltede rødbeter. Foto: Hanne Buxrud Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer