Antonio Banderas

– Hjerteinfarktet er det beste som har hendt meg

Snakker ut om helsesjokket som forandret alt.

ANTONIO BANDERAS: Både Salma Hayek og Antonio Banderas spiller i den nye filmen «Pus med støvler - et siste ønske». Her fra premieren på Lincoln Center i New York den 13. desember 2022. FOTO: Evan Agostini/Invision/AP/NTB
ANTONIO BANDERAS: Både Salma Hayek og Antonio Banderas spiller i den nye filmen «Pus med støvler - et siste ønske». Her fra premieren på Lincoln Center i New York den 13. desember 2022. FOTO: Evan Agostini/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som har sett filmen «Pus med støvler» på originalspråket vet at Antonio Banderas har stemmen til den beryktede, melkelepjende pusen. Med sin bløte aksent er Banderas den perfekte mesterkatten, og også når oppfølgeren «Pus i støvler – et siste ønske» har premiere i desember 2022, er det den spanskfødte Hollywood-stjerna som spiller hovedrollen.

Men tro ikke at livet kun har vært solskinn for Antonio i de 11 årene som har gått siden forrige «Pus med støvler»-film. I et ferskt intervju med Page Six letter Antonio på sløret om sjokket i 2017, da han opplevde å få hjerteinfarkt, i en alder av 62 år.

– Jeg skjønte at det sannsynligvis var noe av det beste som har hendt meg i livet, for uviktige ting som hadde bekymret meg hver eneste dag, ble nå betydningsløse.

I intervjuet forteller han at hjerteinfarktet fikk ham til å prioritere annerledes:

– Jeg tenkte: «Hvorfor bekymre meg om sånne ting, om jeg skal dø?». Jeg har alltid visst (at jeg skal dø), men nå vet jeg hvordan det er. Jeg har opplevd det.

Reddet av kjæresten

Det var i januar 2017 at den spanskfødte skuespilleren fikk hjerteinfarkt, og i intervjuet roser han Nicole Kimpel, kjæresten gjennom mange år, for å ha reddet livet hans. Ifølge Banderas skal Nicole ha skjønt hva som skjedde og reagert hurtig, slik at han fikk den rette hjelpen.

TAKKER KJÆRESTEN: Antonio Banderas takker kjæresten Nicole Kimpel for å ha reddet livet hans da han fikk hjerteinfarkt i 2017. Her fra filmfestivalen i Venezia i 2021. FOTO: Paolo Cotello/imageSPACE/Shutterstock/NTB
TAKKER KJÆRESTEN: Antonio Banderas takker kjæresten Nicole Kimpel for å ha reddet livet hans da han fikk hjerteinfarkt i 2017. Her fra filmfestivalen i Venezia i 2021. FOTO: Paolo Cotello/imageSPACE/Shutterstock/NTB Vis mer

Hollywood-stjerna fikk snart operert inn en såkalt stent, som skal holde arterien åpen. Noen måneder etter at han ble syk hevdet Banderas at det ikke var så alvorlig som folk ville ha det til. Men nå snakker han altså ut om hvordan infarktet forandret livet hans.

Og ifølge Antonio har forholdet til datteren Stella (26), som han har med ekskona Melanie Griffith, blitt ekstra viktig for ham.

FAR OG DATTER: Antonio Banderas med datteren Stella Banderas, som han har med skuespiller Melanie Griffith. Her fra Hollywood Film Awards i 2019 et drøyt år etter at Banderas fikk hjerteinnfarkt. FOTO: Jim Ruymen/UPI/ShutterstocK/NTB
FAR OG DATTER: Antonio Banderas med datteren Stella Banderas, som han har med skuespiller Melanie Griffith. Her fra Hollywood Film Awards i 2019 et drøyt år etter at Banderas fikk hjerteinnfarkt. FOTO: Jim Ruymen/UPI/ShutterstocK/NTB Vis mer

Også venner, familie – og jobben som skuespiller har blitt svært viktige for Antonio Banderas, mens andre ting som før opptok og bekymret ham, nå altså har fått mindre plass.

Ny film

I den nye «Pus med støvler»-filmen spiller Banderas side om side med størrelser som Salma Hayek og Florence Pugh. Kort fortalt oppdager pusen at han har brukt opp åtte av sine ni liv, og får beskjed av doktoren om å legge om livsstilen. Ikke ulikt Banderas selv, altså.

Pus ender opp på et kattepensjonat med mange andre «altfor kattete katter», noe som ifølge forhåndsomtalen skaper en trang til å returnere til en eventyrfylt hverdag. Men klarer Pus å leve som den legenden han er, og samtidig bevare sitt siste liv?

Banderas, som tidligere har vært Oscar-nominert, forteller i intervjuet at også han har hatt sine tunge stunder i livet, men at han har en positiv natur, med evnen til å børste av seg tungsinn. Han røper videre at han planlegger å komme tilbake på scenen på Broadway, etter at han i 2003 vant en Tony for sin rolle i «Nine».

Bor i Malaga

Antonio Banderas ble sammen med Nicole Kimpel 2014, etter skilsmissen fra skuespiller Melanie Griffith. Paret bor i Spania, og Nicole har tidigere sagt selv om det er tungt å være så langt borte fra familien, som kommer fra Tyskland og Nederland, har hun ifølge allas.se aldri angret på valget:

– Plassen min er ved Antonios side og det veier opp for alt. Mitt hjem er der kjærligheten min bor, og det er det som definerer meg mest. Så hjemmet mitt er Malaga.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer