Kultur

Homofobi i Hollywood

Gullbjørn-vinner Ian Mckellen kritiserer Hollywood for homofobi.

Sir Ian McKellen var svært fornøyd med å bli tildelt Gullbjørnen, men er mindre fornøyd med Hollywoods holdning til homofile.
Sir Ian McKellen var svært fornøyd med å bli tildelt Gullbjørnen, men er mindre fornøyd med Hollywoods holdning til homofile. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skuespilleren Sir Ian McKellen, kjent blant annet for rollen som Gandalf i Ringenes herre, gikk under helgens filmfestival i Berlin til angrep på filmindustrien i Hollywood.- Åpent homofile skuespillere har små muligheter for å få blomstrende karrierer i Hollywood. Det er ekstremt vanskelig for en amerikansk skuespiller å være åpen om sin seksualitet, dersom han ønsker å lykkes, sier en opprørt McKellen.Det var under filmfestivalen i Berlin i helgen at Ian McKellen ble tildelt "lifetime achievement award" - en hederspris for lang og tro tjeneste. Han benyttet da anledningen til å lufte kritiske tanker om arbeidsforholdene for homofile skuespillere. McKellen er imidlertid nøkternt optimistisk.- Jeg tror filmer som Brokeback Mountain kan åpne dører for flere filmer om homoseksualitet, sier han til BBC. Skuespilleren forteller at arbeidsforholdene er svært annerledes i hans hjemlige England. - Karrieren min fikk faktisk et oppsving da jeg kom ut av skapet i 1988, sier McKellen. Også skuespillere som Rupert Everett og Simon Callow har kombinert åpenhet med vellykkede karrierer - i England, vel å merke.Tre av årets Oscar-nominerte filmer handler om homofile: Brokeback Mountain, Capote og Transamerica kjemper om de gjeve trofeene som deles ut 5. mars.- Dette har vært et merkeår for homofil og transseksuell film, sier Neil G. Giuliano, president i The Gay and Lesbian Alliance Against Defamation. Han mener at filmer som de nominerte bidrar til å øke forståelsen for homofile og transseksuelle.LES OGSÅ:Brokeback Mountain er en livreddende film.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer