Helse & Livsstil

Honningglasert ytrefilet

... med timianbakte rotgrønnsaker og honningsjy.

Publisert
Sist oppdatert






(Til 4 personer)
400 g kalvefilet, flatbiff
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss honning
1 lime
1 ss olje

ROTGRØNNSAKER
400 g høstens grønnsaker (f. eks. pastinakk, persillerot, gulrot, sellerirot)
6 mandelpoteter
12 cherrytomater
2–3 kvister frisk timian
1 sitron
1 ss olje

SITRUSSJY
2 ts honning
1 sitron
1 lime
4 dl kyllingbuljong

DRIKKE
1 glass rødvin per person

Rens og skrell grønnsakene og kutt dem i ønsket størrelse. Vask potetene og skjær dem i båter. Råstek grønnsakene og potetene med olje. Smak til med salt og pepper.
Finhakk timian og ha over. Press sitronsaft over grønnsakblandingen.

Tilsett cherrytomatene til slutt. Legg grønnsakene i en ildfast form og stek dem videre på 180° i cirka 10 minutter. Strø litt salt og pepper på filetene. Varm olje i en stekepanne, og stek kalvefiletene raskt på hver side. Bland limesaft og honning og pensle kjøttet med blandingen. Legg kalvefiletene i den ildfaste formen sammen med grønnsakene, og la dem
steke med de siste 5 minuttene.

Press saften av en sitron og en lime, og bland saften sammen med honning og kyllingbuljong. La det koke cirka 5 minutter. Legg grønnsakblandingen på en tallerken. Legg kalvefileten over og server med sitronsjy på toppen. Pynt med frisk timian.

Honningglasert ytrefilet med timianbakte rotgrønnsaker og sitronsjy.
Honningglasert ytrefilet med timianbakte rotgrønnsaker og sitronsjy. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer