Fugl

Hønsefrikassé

Publisert
Sist oppdatert
Tekst og foto: Hanne Buxrud





(Til 4 personer)
1 høne eller en stor kylling
1 liter kokende vann
2 ts salt pr liter vann
1 ts hvite pepperkorn
1 laurbærblad
1 løk
1 gulrot

Saus
3 ss smør
4 ss mel
6 dl kraft fra kokingen av høna
1 ts sukker
1 ts eddik
salt og pepper
2 persillerøtter
3 gulrøtter
1 purre

Skyll høna en stund under rennende, kaldt vann. (Tin den først hvis den er frossen.) Legg den i en passe stor kjele og hell kokende vann over. Ha i pepper, laurbærblad, løk i båter og gulrot i grove biter, kok opp og sett ned varmen slik at det så vidt koker. Skum av underveis. Kok i 1 time. Ta opp høna og sil kraften. Mål opp 6 dl, ta eventuelt vare på resten og frys ned. Når høna er såpass avkjølt at du kan ta i den, del kjøttet opp i mindre biter. Smelt smøret i en kjele, visp inn melet og spe med kraften til sausen er passe tykk. Del grønnsakene i biter og ha det i. Ta kjøttet av høna og del det opp i mindre biter. Smak til med salt og pepper, litt sukker og eddik. Kok til grønnsakene er møre og server med
mandelpoteter.

Hønsefrikassé
Hønsefrikassé Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer