(Til 4 personer)
1 høne eller en stor kylling
1 liter kokende vann
2 ts salt pr liter vann
1 ts hvite pepperkorn
1 laurbærblad
1 løk
1 gulrot
Saus
3 ss smør
4 ss mel
6 dl kraft fra kokingen av høna
1 ts sukker
1 ts eddik
salt og pepper
2 persillerøtter
3 gulrøtter
1 purre
Skyll høna en stund under rennende, kaldt vann. (Tin den først hvis den er frossen.) Legg den i en passe stor kjele og hell kokende vann over. Ha i pepper, laurbærblad, løk i båter og gulrot i grove biter, kok opp og sett ned varmen slik at det så vidt koker. Skum av underveis. Kok i 1 time. Ta opp høna og sil kraften. Mål opp 6 dl, ta eventuelt vare på resten og frys ned. Når høna er såpass avkjølt at du kan ta i den, del kjøttet opp i mindre biter. Smelt smøret i en kjele, visp inn melet og spe med kraften til sausen er passe tykk. Del grønnsakene i biter og ha det i. Ta kjøttet av høna og del det opp i mindre biter. Smak til med salt og pepper, litt sukker og eddik. Kok til grønnsakene er møre og server med
mandelpoteter.
