Vis mer

Høstkylling

Høstkylling i hvitvinsaus

Publisert

Denne kyllingformen med smak av sennep er en herlig rett å servere i godt lag.

 (8-10 porsjoner)

10 kyllingfileter
4 ss smør
1 ts soyasaus
1 dl revet ost
100 g småtomater
​1 ts paprikapulver

Vinsaus:

2 sjalottløk
2 ss smør
1 ss sukker
2 dl hvitvin
4 ss kyllingfond
4 dl vann + stekesjy
2 ts maisenna til jevning
2 dl kremfløte
2 ss fransk sennep
2 dl revet ost

1. Stek filetene rundt det hele i en panne i smør. Strø på salt og pepper, og legg filetene over i en ildfast form. Skyll ut pannen med vann og gjem sjyen.

2. Pensle filetene med soya og stek kjøttet i ca. 10 minutter ved 175º.  Hakk løk og stek i smør. Tilsett sukker og la løken karamelliseres.

3. Hell over vin, fond, vann og stekesjy, og kok opp. Pisk sammen maisenna, sennep og fløte, og rør det i sausen. La det koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

4. Hell sausen over kyllingen og strø på 1 dl revet ost. Strø over tomater og litt paprikapulver.

5. Gratiner kyllingen i ca. 15 minutter før servering.

6. Server formen med kokt ris.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer