Høstkylling

Høstkylling i hvitvinsaus

Denne kyllingformen med smak av sennep er en herlig rett å servere i godt lag.

 (8-10 porsjoner)

10 kyllingfileter
4 ss smør
1 ts soyasaus
1 dl revet ost
100 g småtomater
​1 ts paprikapulver

Vinsaus:

2 sjalottløk
2 ss smør
1 ss sukker
2 dl hvitvin
4 ss kyllingfond
4 dl vann + stekesjy
2 ts maisenna til jevning
2 dl kremfløte
2 ss fransk sennep
2 dl revet ost

1. Stek filetene rundt det hele i en panne i smør. Strø på salt og pepper, og legg filetene over i en ildfast form. Skyll ut pannen med vann og gjem sjyen.

2. Pensle filetene med soya og stek kjøttet i ca. 10 minutter ved 175º.  Hakk løk og stek i smør. Tilsett sukker og la løken karamelliseres.

3. Hell over vin, fond, vann og stekesjy, og kok opp. Pisk sammen maisenna, sennep og fløte, og rør det i sausen. La det koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

4. Hell sausen over kyllingen og strø på 1 dl revet ost. Strø over tomater og litt paprikapulver.

5. Gratiner kyllingen i ca. 15 minutter før servering.

6. Server formen med kokt ris.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: