Foto: Siren Lauvdal
(Til 2 personer)
1-2 dl sopp, f. eks kantarell og skogssjampinjong
litt godt smør til steking
1 stort eple
2 stilker stangselleri
1 liten rødløk
bagett/ciabatta e.l
Majones
1 kokt potet
4 eggeplommer (ev 2 hele egg)
1 ss dijonsennep/fransk sennep
1 ss balsamicoeddik
salt og pepper
1/2 dl olivenolje
1/2 dl matolje
Skrell poteten og mos i den food processor sammen med sennep og eddik. Tilsett eggeplommene og kjør til en glatt masse. Spe oljen i dråpevis/tynn stråle til en majones. Smak til med salt og pepper. Grovhakk soppen og stek den i en panne. La den avkjøle mens du deler eplet og stangselleri i terninger. Finhakk løk. Bland alt og ha i majonesen.
Ha blandingen i en bagett eller på brød. Hvis du ønsker en litt festligere variant, kan du tine noen plater med butterdeig og snitte ca 1-2 cm inn langs sidene. Stek som angitt på pakken. Når butterdeigen er ferdig, skal du kunne løfte ut innmaten. Fyll med høstrøre. Server med frø fra granateple.
