Høst

Høstrøre

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 2 personer)
1-2 dl sopp, f. eks kantarell og skogssjampinjong
litt godt smør til steking
1 stort eple
2 stilker stangselleri
1 liten rødløk
bagett/ciabatta e.l

Majones
1 kokt potet
4 eggeplommer (ev 2 hele egg)
1 ss dijonsennep/fransk sennep
1 ss balsamicoeddik
salt og pepper
1/2 dl olivenolje
1/2 dl matolje

Skrell poteten og mos i den food processor sammen med sennep og eddik. Tilsett eggeplommene og kjør til en glatt masse. Spe oljen i dråpevis/tynn stråle til en majones. Smak til med salt og pepper. Grovhakk soppen og stek den i en panne. La den avkjøle mens du deler eplet og stangselleri i terninger. Finhakk løk. Bland alt og ha i majonesen.
Ha blandingen i en bagett eller på brød. Hvis du ønsker en litt festligere variant, kan du tine noen plater med butterdeig og snitte ca 1-2 cm inn langs sidene. Stek som angitt på pakken. Når butterdeigen er ferdig, skal du kunne løfte ut innmaten. Fyll med høstrøre. Server med frø fra granateple.

Høstrøre
Høstrøre Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer