Skinkestek med orientalsk marinade og frisk nudelsalat.
(Til fire personer)
1 kg skinkestek
Marinade:
1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 ss brunt sukker
2 ss revet ingefær
Nudelsalat:
300 g nudler
1 rød paprika
1 gul paprika
1 rødløk
2 ss revet ingefær
3 ss limesaft
2 ss fiskesaus
1 ss sesamolje
Rut opp fettranden på skinkesteken, skjær dype riss ned i kjøttet. Press hvitløk og finhakk
chili. Bland alt godt og smør det utover fettranden. Stekes i ca. 1 time i ovn på 1850. Kok nudlene i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken og skyll dem i kaldt vann.
Strimle paprikaene, skjær løken i tynne båter og bland revet ingefær, limesaft og fiskesaus godt. Pisk inn sesamoljen. Bland nudler, grønnsaker og dressing og la salaten stå og godgjøre seg i ti minutter før servering.
