Egg

Hotte kjøttspyd med yoghurtsaus og harissa

Publisert
Sist oppdatert
(Til 4 personer)300 g kjøttdeig1 egg2 ss brødsmuler/knust kavring2 ss skrellet og grovhakkede pistasier1 ss finhakket fersk chili1 ts kanel1 ss finhakket koriandersaltmeltrespydBland sammen kjøttdeig, egg og brødsmuler. Hell oppi de grovhakkede pistasiene, koriander, kanel, salt og finhakket chili. Rør godt.Legg trespydene i vann i et par minutter. Ta ut den ferdige deigen og legg den på en fjøl. Lag en flat pannekake av deigen. Legg de allerede dynkede spydene i midten av deigen og rull deigen rundt spydene til de formes som en pølse. Ha litt mel på en flat tallerken som du ruller de nesten ferdige pølsene på spyd.Hell olje i en stekepanne og brun ett og ett spyd på svak varme i et par minutter. Spydene legges deretter i en ildfast form og stekes i 15 minutter på ca 220°.Yoghurtsaus2 dl yoghurt naturell1 klype fersk, grovhakket mynte1 klype fersk, grovhakket koriander1 ts karveBland alle ingrediensene sammen i en bolle og rør godt. Helles deretter over i en liten skål og serveres til spydene sammen med harissa. Harrisa(Til 4 personer) Harissa er en spesialitet fra Tunisia som etter hvert er blitt brukt flere steder i den arabiske og vestlige verden. Selve sausen er en pikant saus lagd av chili, hvitløk, oliven olje, karve og koriander. Sausen blir brukt til å krydre couscous retter, fisk- og kjøttretter. Du får kjøpt sausen ferdig i de fleste innvandrerbutikker, men ønsker du å imponere med noe hjemmelagd, får du oppskriften her:12–14 ferske chili1 ts karve1 ts finhakket koriandersaft av en 1/2 sitronolivenoljesaltSkjær chiliene i to og rens for frø. Finhakkes. Hell deretter den finhakkede chilien i en morter eller i en blender, sammen med finhakket hvitløk og koriander, karve og sitronsaft. Hell over olivenolje mens dette blandes, nok olje til du ser en luftig, passe tykk saus (se bildet).Krydres med litt salt før du lar den stå og hvile i et par timer før servering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer