Kristin Solberg:

Høygravide Kristin Solberg hadde akkurat landet på Gardermoen, da hun fikk vite at huset var blåst i lufta

- Det kunne ha eksplodert når som helst, mens jeg lå på sofaen og så på Netflix.

KRISTIN SOLBERG: Hun har dekket mange kriger og konflikter, men da Solberg fulgte den Islamske Statens vekst og fall i Syria og Irak, så hun inn i et mørke hun ikke forstod. Foto: Aschehoug forlag

KRISTIN SOLBERG: Hun har dekket mange kriger og konflikter, men da Solberg fulgte den Islamske Statens vekst og fall i Syria og Irak, så hun inn i et mørke hun ikke forstod. Foto: Aschehoug forlag

Vis mer
Publisert

Hun var høygravid da de forlot Beirut, LIbanon, på morgenen den 4. august 2020. I flere år hadde Kristin og samboeren ønsket seg barn, og etter mange prøverørsforsøk hadde de endelig lyktes.

I sju år hadde hun dekket krig og lidelse i konfliktfylte Midtøsten. Mange ganger hadde hun fryktet for sitt eget liv. Nå var åremålsperioden som Midøsten-korrespondent for NRK over, og et nytt liv ventet hjemme i Norge.

Det var da de landet på Gardermoen den ettermiddagen i august, og slo telefonene på, den brutale nyheten nådde dem.

I et lager på havna i byen de akkurat hadde forlatt, hadde 2700 liter med ammoniumnitrat eksplodert, og forårsaket enorme skader.

Nesten 200 mennesker mistet livet. Over 6000 var skadet. Nærmere 300.000 mistet hjemmene sine. Også huset Kristin og samboeren hadde bodd i de siste fire årene ble ødelagt.

To år senere stirrer hun ut i lufta over kafébordet, med dette intense mørkeblå blikket som har sett mer enn de fleste.

- Det traff meg veldig hardt. Én ting er å dra inn i krigen og ta kalkulert risiko, dra inn og dra ut …

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer