Kultur & Underholdning

Humus med pitabrød

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






4 pitabrød
olivenolje
salt og pepper
1 stort hvitløkfedd
1 boks kikerter/garbanzobønner
3 ss rømme
3 ss ferskpresset sitron eller fra flaske
1/2 ts salt
1/4 ts malt kummin
0,5 dl god olivenolje

Kutt pitabrødene i 4 eller 8 biter hver. Pensle den ene siden med olivenolje og dryss
på med godt salt og nykvernet pepper. Stek i 5 minutter på 200°, ta dem ut, pensle andre
siden og stek i 5 minutter til. Da skal de være sprø og fine. Finhakk eller press hvitløken
i en bolle. Ha i erter, rømme, sitronsaft, salt og kummin. Kjør det med en stavmikser eller i en food processor. Spe med olje. Ha humusen over i en serveringsbolle og legg pitabitene ved siden av.

Humus med pitabrød
Humus med pitabrød Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer